Okreće se kolo sreće - Pre godinu dana Partizan ih je srušio u Humskoj, sad su na pragu Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.08.2016.
21:41
Izvor: Sportske.net

Polovičan učinak rumunskih klubova u večerašnjim revanš mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ipak, uspeh Steaue privlači pažnju.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Prošle godine u ovo vreme, Steaua je vodila veliku borbu sa Partizanom u borbi za plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je posle 1:1 u Bukureštu, Partizan u Humskoj slavio sa 4:2, posle preokreta u drugom poluvremenu.

Tako su Rumuni pre godinu dana ostali bez šanse da se domognu Lige šampiona, a ovoga puta, u istoj fazi takmičenja, Steaua je bila mnogo uspešnija.

Rival joj je bila ekipa Sparte iz Praga, prvi meč u Češkoj bio je završen rezultatom 1:1, a večeras u Bukureštu Steaua je slavila sa 2:0.

Junak ovog trijumfa bio je Nikolae Stančiu, dvostruki strelac za domaćina, u 31, pa u 62. minutu meča.

Njegov prvi gol, ili golčinu tačnije, pogledajte OVDE.

U isto vreme, svoju borbu za plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona vodio je još jedan rumunski predstavnik, ekipa Astre.

Ali, Kopenhagen je na svom terenu bio veoma ubedljiv i već posle prvog poluvremena otklonio dileme oko plasmana u narednu rundu takmičenja. Na kraju 3:0 za Dance, a sva tri gola postignuta su u prvom delu igre. Dvostruki strelac bio je Kornelijus, a uz njega je mrežu gostiju zatresao i Santander.

Podsetimo, prvi meč u Rumuniji je okončan rezultatom 1:1, a naš Andrija Pavlović je u revanšu odigrao poslednjih pola sata u pobedničkoj ekipi.

A kada već pominjemo prošlogodišnji susret Partizana i Steaue, evo još jedne prilike da se podsetimo i tih golova iz revanša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
insenic
Thursday, 04.08.2016
11:59

Kakvu smo mi ekipu imali... Eeeee

avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 03.08.2016
21:56

Sećam se vašeg naslova da je Kopenhagen bio nezadovoljan žrebom a ja vam napisao da je Astra ta koja je nezadovoljna i niste mi hteli objaviti komentar. Nemate pojma! Kopenhagen ih je u obe utakmice razbio igrom. U Rumuniji su domaćini srećno dali gol a Kopenhagen je bio taj koji je diktirao tempo prošle srede i večeras. Ništa Astra pokazala nije. Kopenhagen će biti kao Rozenborg 90-ih.