Odradili simulaciju - Šta se desi kada Klop i Murinjo zamene mesta?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.10.2016.
16:11
Izvor: Sportske.net

Svi traže odgovor na pitanje ko je najbolji trener današnjice, da li bi sportska simulacija mogla da da odgovor na to pitanje?

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Simulacije u sportu su došle na najviši nivo do sada, posebno kada mislimo na fudbal. Popularna igrica "Football manager" vam donosi bezbroj novih opcija, a i sam Arsen Venger je istakao da se celokupan fudbal pretvara u jednu igricu i da će klubovima moći da upravljaju ne fudalski mozgovi, već ljudi koji su inteligentni i koji znaju da iskoriste tehničke pogodnosti.

Nas u ovom trenutku interesuje - Ko je bolji menadžer, Murinjo ili Klop?

Možda nam je ova simulacija zvana FM 2016 dala pravi odgovor.

Naime, Englezi su se dosetili da kao šefa struke Liverpula postave Murinja, a kao šefa struke Mančester junajteda Jirgena Klopa.

I, kakvi su rezultati?

Nakon jedne sezone Liverpul je na čelu sa Murinjom bio 4. u Premijer ligi i igrao je finale FA kupa koje je izgubio.

Mančester junajted je završio na drugoj poziciji Premijer lige, osvojio je Ligu Evrope i ispao je u polufinalu FA kupa sa Klopom na čelu.


U dve međusobne utakmice u Premijer ligi bilo je 2:2 i 1:1.

Što se tiče transfera, zanimljivo da je Murinjo prosledio Grujića u Olimpik iz Marseja, doveo je Berahina i Promsa, dok je Klop prodao Felainija Juventusu i doveo Marija Fernandeša iz Spartaka iz Moskve za 20 miliona funti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adnan
Tuesday, 18.10.2016
16:37

Znaci nista ne bi uradili ni jedan ni drugi.

avatar
Tuesday, 18.10.2016
16:23

Sve igrice imaju svoj sablon kao se rade. I svaka simulaciaj je na slicnu foru. Daleko smo jos od vestacke inteligencija koja ce moci da bude bolaj od coveka, mozda ga zezne jednom, vise puta tesko.

avatar
Mangus
Tuesday, 18.10.2016
17:08

AI napreduje neverovatnom brzinom. Prve verzije da, prevarice te modza u prvih pola h, ali kako napreduju tako ce ih biti sve teze izvaliti. nAli opet, ovo je igrica, sto ti kazes mora imati model, tj sablon. Snaga tima, protivnik, i faktor srece odredjuju sta i kako. Mogli su Grofa da stave na klupu, dobili bi isti rezultat

avatar
AFC
Thursday, 20.10.2016
20:46

Kod mene Inter sa Manćinijem ispao iz lige :D