Odjeci skandala u Podgorici - Rusi će protestovati!

Autor: Beta Beta
subota 28.03.2015.
12:02
Izvor: Beta

Ruska fudbalska unija (RFU) uložiće protest zbog odluke da bude nastavljen meč između Crne Gore i Rusije posle prvog prekida koji je usledio pošto je golman ruske reprezentacije Igor Akinfejev pogodjen sa tribina bakljom u glavu, rekao je predsednik RFU N

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2016. godine, u okviru petog kola Grupe G, prekinuta je sinoć u Podgorici najpre u prvom minutu, pošto je Akinfejev povređen i prevezen u bolnicu.

Meč je nastavljen posle nešto više od pola sata, uz upozorenje da će ako dodje do još nekog incidenta odmah biti potpuno prekinut.

Sredinom drugog poluvremena ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov prijavio je glavnom sudiji da je pogodjen oštrim predmetom s tribina, te je meč definitivno prekinut u 67. minutu, bez golova.

Trener ruske reprezentacije Fabio Kapelo ocenio je da je utakmica trebalo da bude prekinuta odmah posle prvog incidenta, dodajući da su on i svi igrači to očekivali, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je za Tas da je sudijska odluka da definitivno prekine meč između Crne Gore i Rusije bila sasvim razumna, kao i da su sve njegove odluke izgledale dosledno.

"Igranje u situaciji kao što je bila ova bilo je teško, ali momci su se držali čvrsto. I imali su šanse za gol. Trenutno je najvažnije zdravstveno stanje Igora Akinfejeva. Sudija je bio dosledan. On je upozorio da će meč biti prekinut, ako se nastave nemiri. Uradio je kao što je i obećao", istakao je Mutko.

Tas navodi da bi Evropska fudbalska federacija mogla (UEFA), prema disciplinskim pravilima, da kazni Fudbalsku federaciju Crne Gore tehničkim porazom od Rusije 0:3.

UEFA je na svom sajtu objavila da čeka izveštaj glavnog sudije i delegata kako bi započela istragu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke