Odegard ruši još jedan rekord!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 05.03.2015.
17:29
Izvor: Sportske.net

Mladi Norvežanin je već pokazao da je prerastao drugi tim Reala. Šta je sledeće?

Beta/AP Photo/Terje Pedersen, NTB Scanpix
Beta/AP Photo/Terje Pedersen, NTB Scanpix

Povezane vesti

U Realu su iznenađeni kvalitetima Martina Odegarda, niko nije očekivao da je 16-godišnji Norvežanin tako dobar, a utakmice za Real Kastilju su pokazale da bi Anćeloti uskoro mogao da ga prekomanduje u prvi tim.

To bi moglo da se, makar privremeno desi naredne nedelje, u Realu razmišljaju da mu pruže šansu da debituje, pošto se nalazi na listi od 25 igrača koji su prijavljeni za evropsko proleće.

Ako se to desi Norvežanin će postati najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona. On bi u tom slučaju za tri dana pretekao Nigerijca Selestina Babajara koji je zaigrao za Anderleht sa 16 godina i 87 dana.

Odegard će izgleda biti na klupi, ako rezultat bude išao u korist Reala, a podsetimo imaju 2:0 iz prvog meča u Nemačkoj, sigurno je da će dobiti šansu.

Bila bi to nagrada za ozbiljnost, profesionalnost i podstrek za budućnost, ali i marketinški potez je se od njega očekuje da u budućnosti bude jedan od nosilaca igre Los Blankosa.

Ovom momku rekordi nisu strani, sa 15 godina i 253 dana je postao najmlađi reprezentativac u istoriji Norveške, sa 15 godina i 300 dana i najmlađi igrač u istoriji kvalifikacija za EP.

Naravno, on je i najmlađi igrač koji je ikada nastupao u prvoj norveškoj ligi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Thursday, 05.03.2015
18:36

Da je prerastao drugi tim Reala nije jos uvek ali je na dobrom putu, sto se tice utorka, mislim da ga treba pozvati i pruziti mu priliku bar 15-tak minuta pred kraj.

avatar
Hala Madrid 10!
Thursday, 05.03.2015
18:57

I ja mislim isto,barem 10-15 min