Ode Real, ostavi ih u suzama...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.12.2014.
11:07
Izvor: Sportske.net

Real je završio praktično domaće obaveze do 2015. Otputovali su u Marakeš i za sobom ostavili rebus, ima li nekoga sposobnog da im se suprotstavi?

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Pobeda u Almeriji u petak bila je poslednja utakmica u Evropi za 2014. "Los Blankosi" su pokupili stvari, otputovali na "Mundijalito" sa novim ciljem, titulom svetskog prvaka.

Kada se budu vratili, ispod Božićne jelke će ih sačekati prvo mesto.

Naime, njihova prednost je za rivale nedostižna, iako će Barsa i Atletiko odigrati mečeve i naredne nedelje. U ovom trenutku Real ima četiri boda prednosti nad Kataloncima, sedam nad komšijama, koje danas igraju svoju utakmicu 15. kola protiv Viljareala.

Dakle, sigurno je da će Real u 2015. ući kao prvoplasirani tim Primere.

Ono što se zaboravlja je da oni nisu stvorili, već nadoknadili prednost Barse i Atletika u ovoj strašnoj seriji od 12 pobeda.

Naime, dok su "Merengesi" pisali recke, njihov najveći rival je ostavljao bodove pored puta. Barselona je za tih 12 mečeva, izgubila dve utakmice, baš od Reala i od Selte kod kuće, i dva puta igrala bez golova u gostima (Malaga i Hetafe). Dakle, ispušteno je 10 bodova, pa je solidna prednost iz septembra sada minus od četiri boda.

Što se Atletika tiče, oni su poslednji koji su pobedili Real, ali od tada, iako su i sami u dobroj seriji su ispustili osam bodova, dva poraza i remi. I oni su dakle od te prednosti posle pobede u gradskom derbiju, ostali nemoćni pred nizom gradskog rivala koji je nezaustavljiv.

Jasno da bitka za titulu nije odlučena, ali iskreno, ovakav Real je nedodirljiv. Njih čekaju dva meča na SP za klubove, pa odmor, a kada promenimo kalendare, Real će se ponovo posvetiti Primeri.

Oni u prvom kolu u 2015. 4. januara gostuju Valensiji, ali ni Barsi neće biti lako na "Anoeti" gde uvek imaju problema. A onda, u 17. kolu,  Barselona i Atletiko igraju između sebe, Real je domaćin Espanjolu i ko zna, možda već tada "Merengesi" steknu i ubedljiviju prednost na vrhu tabele...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zico
Sunday, 14.12.2014
12:21

pa bas i nema ko da im se suprostavi u spaniji..realan sam...imaju vece zelje za titulu od direktne favorite, sampionski igraju utakmice (daju prve 30 min 100% i ne se vuce po terenu)...ma koliko da me negiraju barsini navijaci mislim da sam u pravu...dok se ne opameti enrike i ne forsira vucenje po terenu barsa nikada nece biti na nivou reala (govorim o ovoj sezoni)

avatar
BrutalnoIskren#7
Sunday, 14.12.2014
12:42

Ne moras samo o ovoj sezoni, istorijski gledano Real je Barsu ostavio u prasini i to je cinjenica. Barsini navijaci poricu ali pogledaj domace titule i LS i sve ti je jasno. A pogotovu LS, 10 prema 3, to je strahovita prednost.

avatar
BrutalnoIskren#7
Sunday, 14.12.2014
21:02

Slazemo se u tome da sadasnje titule nose mnogo vise na tezini jer je fudbal mnogo napredovao. Volim malo da peckam ove navijace FK Mesi jer navijaju za Barsu od Rajkarda a prije toga nijesu culi za nju, ali cinjenica je da je Real najveci klub na svijetu. Ja obozavam UTD i Inter a Real volim da pratim i simpatisem taj klub ali mora se priznati da u fudbalskom svijetu Realovo ime ima poseban znacaj. Sad moze se poricati mnogo toga ali jedno ne moze, Real je istorijski gledano ispred svih klubova svijeta i to je potvrdjeno tako sto je i proglasen najboljim klubom 20 vijeka sto implicira da mu svi ostali gledaju u ledja, pa i Barsa. Klub koji je najblizi Realu je Milan, iako me to mrzi da priznam. Vidim da si razuman pa zato takav i odgovor. Sportski pozdrav.

avatar
zico
Sunday, 14.12.2014
19:44

ovako..ja ne gledam vreme kada je neki franko vladao u spaniji...ja ne gledam vreme pre 80, 60 godina...ja gledam ovu sezonu...nemam pravo da ti pricam za gvardiolina barca kada je pustosila real i ti kada je real nizao 5 titule tokom 60'.... to "Ne moras samo o ovoj sezoni," ti nije na mestu zato sto titule tokom 60' nisu na istoj tezini sa danasnje titule..

avatar
BrutalnoIskren#7
Sunday, 14.12.2014
17:44

A da, zoboravih i ovo. Posto je po vama Franko namjestio domace titule, kako onda pored toliko evropskih mocnijih drzavnika je uspio da namjesti i LS. Prosto urnebesno kakve vi razloge vadite. Jednostavno prihvatite da je Real bolji, brojevi ne lazu. Ali znate kako to ide, cim vam cinjenice ne odgovaraju odmah su tu teorije zavjere i opravdanja, jer ko gubi ima pravo da se ljuti.

avatar
BrutalnoIskren#7
Sunday, 14.12.2014
17:37

Te kupove katalonije i superkupove katalonije ne racunam jer je to smijesno. Pogledaj prvenstva i LS i onda na spavanje.

avatar
fcb
Sunday, 14.12.2014
15:49

istina je to sve, ali tu ima jedan bitan faktor, kojeg bi navijaci reala trebali da se stide, a taj faktor se zove francisko franko

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Sunday, 14.12.2014
14:02

Pique pomesao si i to dosta ... Real i barca imaju po 82 trofeja sve ukupno ... i real ako uzme svetcko za klubove postaje ponovo najtrofejniji klub nan svetu

avatar
Don Andres
Sunday, 14.12.2014
13:37

1. barsa ima 4 ls, koliko ja znam
2. znamo dobro kako je real svojih prvih 5-6 osvojio
ako je ko koga ostavio u prasini, barsa je real u zadnjoj deceniji

avatar
Pique3
Sunday, 14.12.2014
13:01

Ostavila u prasini? Barca ima 82 titule a Real 79 (sve ukupno)