Odbrojavanje za Rafu Beniteza

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 06.10.2014.
14:31
Izvor: Sportske.net

Napoli igra ispod očekivanja ove sezone, najpre su ostali bez Lige šampiona, a ni u domaćem šampionatu im ne cvetaju ruže. U takvij situaciji, prvi na udaru je naravno trener.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Osmo mesto na tabeli nakon samo šest odigranih kola u italijanskom prvenstvu je nešto što se ni najveći pesimisti među Napolitancima nisu nadali. Zaostatak za vodećim Juventusom je velikih osam bodova, što znači da od trke za Skudeto ove sezone neće biti ništa.

Na međunarodnoj sceni, u Ligi Evrope, situacija je bolja. Zabeležene su obe pobede u prva dva kola, ali to je samo "utešno" takmičenje budući da plasman u Ligu šampiona nije ostvaren.

Italijanski mediji bruje o tome kako se Rafaelu Benitezu drma klupa, ovog vikenda je "pretekao" zahvaljući preokretu protiv Torina na "Sao Paolu" koji su doneli Insinje i Kaljehon. Pojedini izvori tvrde da će prvi sledeći kiks značiti ispisnicu za Španca.

Već se traže Rafini naslednici, pominje se povratak Valtera Macarija pod Vezuv, budući da on sa Interom takođe beleži rezultate ispod svih očekivanja i da se i njemu sprema 'šut karta' na "Meaci".

Pojedini funkcioneri Napolija osuđuju Beniteza da bespotrebno eksperimentiše sa španskim "rasadom", koji na Apeninima teško uspeva.

Vladaju gledišta da formacija 4-2-3-1 prolazi u Španiji, možda i u Engleskoj ako imate dobro ukomponovanu ekipu. U Italiji se tako nešto graniči sa nemogućim i ne daje rezultat. Postoje i struje koje ga podržavaju, ali su izgleda u manjini.

Benitez je od dolaska u Napulj klubu doneo jedan trofej u Kopa Italija, jednom ih je doveo do nokaut faze Lige šampiona, ali se od prošlosti i stare slave ne živi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke