Očekivano - Pobuna protiv Van Gala!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.09.2015.
09:24
Izvor: Sportske.net

Desilo se svuda gde je radio, svakako da je ovo bilo očekivano i u Junajtedu!

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

"Tajms" piše da se grupa starijih igrača suprotstavila Van Galu što je izazvalo žestok sukob u svlačionici. Oni su nezadovoljni njegovim metodama, iscrpljujućim treninzima, ali i nedostatkom kreativnosti u igri.

To se odrazilo na izdanja Mančester Junajteda koji je dao svega tri gola u prva četiri meča Premijer lige.

List prenosi da je naravno njihova inicijativa odbijena i da će Van Gal nastaviti gvozdenom rukom da vlada u svlačionici.

Svuda gde je radio, sukobljavao se sa igračima, u Barseloni sa Rivaldom, ali je u drugom mandatu praktično kompletna svlačionica bila protiv njega.

U Bajernu je skidao donji veš kako bi pokazao Luki Toniju da ima "los cojones", u reprezentaciji Holandije je eliminisao par starijih igrača, a i Van Persi je na početku morao da prođe kroz "toplog zeca".

Van Gal ne dozvoljava da mu se igrači mešaju u posao, ali i da iznose svoje ideje koje se tiču igre i treninga. Zbog toga će biti zanimljivo videti kako će se cela situacija rasplesti, a ona u mnogom zavisi od rezultata ove jeseni. Ako ih ne bude bilo, jasno je čija bi glava mogla da završi na panju, tim pre što mnogi veruju da je prelazni rok, pogotovo dovođenje Marsijala kompletan promašaj.

Neke odgovore bi mogli da saznamo već u subotu u najvećoj utakmici engleskog fudbala, kada se budu suočili Liverpul i Junajted na "Old Trafordu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Thursday, 10.09.2015
20:10

Kad je bio trener Bajerna, vodeća garnitura Bajerna je kritikovala Van Gala da Gomez mora da igra ali on im je poručio da uzmu njegovu knjigu i da je pročitaju. Van Gal je čvrst kao stijena on je prvi trener koji je počeo da zapisuje za vreme utakmice

avatar
mrancic
Thursday, 10.09.2015
19:30

Van Gal je dobar trener ali od subote pocinje odbrojavanje.Cetvrto mesto ce biti neuspeh.Ko ce davati golove u subotu.Runi koji je totalno van forme ili Depaj koji se odbija od bekova i pada ko Falkao.Plasim se da ce UTD polagati nade u Matu i Felainija.A to nije UTD.

avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 10.09.2015
20:40

Ako igra Marsijal kladbu dajem da ce decko dati gol:)

avatar
Danilo Mitrovic
Thursday, 10.09.2015
17:47

Slažem se da Van Gal loše vodi Junajted,ali daleko od toga da je on loš trener. Pogledajte gde je Holandija bila dok je on bio selektor,pa pogledajte gde je sad.

avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 10.09.2015
17:38

Jedna recenica mi upala za oko:tim pre što mnogi veruju da je prelazni rok, pogotovo dovođenje Marsijala kompletan promašaj.Darmijan,desni bek Italijanske reprzentacije,konacno pravi bek,Svajni,bukvalno poklonjen,kapiten Nemacke reprezentacije,Depaj,igrac godine i najbolji strelac u Holandskoj ligi,mlad igrac i veliki potencijal,Snajderlin,zadnji vezni u top3 premier ligi,prvotimac reprezentacije Francuske,Martijal,samo onaj ko nije gledao ovog momka(ja sam ga gledao protiv Arsenala i Valensije u l.s i protiv PSG) moze reci da je promasaj,plus decko nije odigrao ni jednu utakmicu do sada.Pitajte svakog navijaca Arsenala,Celzija i Liverpula dali bi hteli da ovi igraci budu i njihovom timu ali da iskreno odgovore,90% bi dali potvrdan odgovor.Ako je ovo sinonim za promasen prelazni rok,onda daj boze da svakji bude ovakav za Junajted.Sto se tice Van Gala,trener koji zna svoj posao ali opsednut kontrolom,tvrd,samobendisan i nimalo fleksibilan,zato igraci igraju ko neka nazi ekipa po sablonu,bez slobode i rizicnog pasa ali ono sto je vazno je:Junajted ima kvalitet!Drugo,pod palicom istog ovog Van Gala vidi se veliki napredak u igri Soa,Smolinga,Felainija i Janga,zna kako treba sa mladim igracima,ipak je to trener ko je "izmislio" Alabu,Milera,Cavija etc a za onu mladu generaciju Ajaksa koja je pokorila Europu i da ne pricam.Covek je prepoznao sve slabosti Junajteda,sanirao a mogu reci i da je sacuvao i De Heu ali zbog svoje tvrdoglavosti na kraju ce platiti ceh,otkaz,daj boze da gresim ali....Van Gal,ja ga ne volim,ali to je trener graditelj zato ga je i Junajted odveo i naredni trener,ko i da bude,poznjace sve uspjehe ovoga lucidnog,prepotentnog,tvrdoglavog ali trenera ko ipak razumije fudbalksu igru.

avatar
DarthJA
Thursday, 10.09.2015
18:49

Donekle se slažem sa tobom za transfere, donekle jer ipak iako su sve do Martijala radili prave stvari njega su preplatili. Realno ako jedan Martijal vredi ovolike pare (skoro pa sve zajedno što su dali za ostale igrače koje si naveo) onda ima šanse i za mene da se ja dobro prodam. Što se njega tiče (LVG jelte) uspio je u Bajernu i Ajaksu, iskreno mislim da bi sa reprezentacijom Holandije i ovom njihovom generacijom svaki iole pismen stručnjak razvaljivao, pogotovo jer su stalno dobijali lagane kvalifikacione grupe. Trenutni krah njihove reprezentacije po meni se dešava jer je došlo do smjene generacija. Dalje, Barsa, iskreno žao mi je ali njih je upropastio totalno, trpili su ga dok nije doguro do 15-¸16 stog mjesta u ligi i onda je Antić morao da vadi kestenje iz vatre. Usput rečeno, Antić je bio taj koji je povukao Ćavija u prvi tim, savjetovao klub da dovede Ronaldinja i sa takvim početkom uspio da dogura do lige šampiona na kraju sezone. Po meni LVG u Mančesteru nema još puno vremena, loš rezultat protiv Liverpula, i eventualni kiks na nekoj manjoj utakmici (tipa Svonsi) i klupa će dobro da mu se zatrese. A to što kažeš da će idući trener da požanje uspjehe, teško, jer ko kog da na ljeto dođe (mislim da je reko da će u penziju na kraju ove sezone) moraće da kupuje odbranu. Štoperski par pod obavezno. Nisam siguran šta navijači Mančestera vide u Smolingu (doduše nisam ga gledo ove sezone) ali ako smatraju da je on kalibar štopera da nasljedi Vidića i/ili Ferdinada u ekipi nek im je sa srećom u godinama koje dolaze.

avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 10.09.2015
20:40

Marsijal je placen 22,8m funti,i svakje godine po 3,5m funti,to je prava suma,a ono ostalo,pa Junajted bi to platio pevanjem ako decko ostvari sve to.Benteke je placen 32m funti a Sterling 49m funti kes plus bonusi.Celzi nudio 58m eura za Stonsa i zadnjih 11 sati prelaznog roka htjeli su da "ukrade" Marsijala i nudili vise no Junajted.Decko je najveci talenat u Francuskoj.I sve novine,net etc "bruju" za njega a ovo sto sam nabrojao je zaboravjleno.Mali ima da razbija!Smoling je skoro svakje utakmice MOM,evo,i za reprezentaciju je bio MOM protiv Svicarske.Darmijan desno,levo So,bekovi za celu dekadu.Mancester ima dobru odbranu,jos jedan stoper tipa Humels i odbrana bi bila "beton"Junajted ima tim,klupu ali nema igru dostojnu za ime kluba i tu je krivica trenera,zato sto igraci lice na robote a ne na fudbalere.Buducnost Junajteda je svetla zato sto tranzicija kluba je skoro pa gotova,ako potpise novi,dugorocni ugovor De Hea,kako se prica,jos jedan ili dva "poteza" u januaru ili na leto Junajted ce biti zavrsena prica.

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
19:48

Prvo dogovor na tvoj odgovor meni dole: nista manje para nisu potrosili siti, celsi, liverpul i Arsenal na svoje ekipe. To sto je neko potrosio 300 miliona na tim u PL ne znaci nista, jer imas 4-5 ekipa koje su potrosile isto toliko novca. E sada ta pojacanja koja se nisu pokazala od prosle godine su ove sezone otisli( Falkao, Di Marija pre svega). Junajted se otarasio igraca sa velikim platama( RvP, dvojica prethodno navedenih i Nani), ostali imaju manje vise ok plate za standarde Engleskih top klubova izuzev Runija koji je naravno kao kapiten i legenda najplaceniji. Kakvih rupa u odbrani? Da li znas da je odbrana Junajteda najefikasnija u PL u poslednjih 10 meseci? Imamo 5 stopera, tu su Smoling, Dzons, Roho, MekNer i Blind. Sasvim dovoljan broj stopera, a otisao je Evans. Dovedeni su relativno mladi igraci u prethodne 2 sezone( izuzev Svajnstajgera) i evidentno je da je Junajted planski odradio ove transfer periode kako bi podmladio ekipu. Pogledaj samo odbranu, So 19, Darmian 24, Smoling 25, Dzons 23, MekNer 20, Blind 25, Roho 25. Relativno mlada odbrana koja postaje sve bolja i bolja, ako ti to ne primetis u igri, onda ce ti cinjenica da je Junajted primio najmanje golova u PL od novembra dosta pokazati kako stoje stvari Junajtedove zadnje linije. Sad odgovor na ovoj post gore: reprezentacija Holandije odavno nije imala slabija imena. Ovu istu ekipu koja sada ne moze da se kvalifikuje na EP je LvG doveo do 3. mesta na SP, istu skroz. Nije Antic ubacio Cavija u vatru, nego LvG, a takodje dao je sansu i Inijesti. Izguglaj malo o Cavijevim recima upucenim Van Galu. On je graditelj, mnogi strucnjaci smatraju da je Bajernova sezona pod Hajnkesom velikim delom i plod Van Galovog rada. A Smoling? Smoling je nominovan za igraca meseca PL..

avatar
Scholes
Thursday, 10.09.2015
15:32

Konacno. Isterujte vise tu budalu. Klop ili Gigs sledeci za mesto menadzera.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 10.09.2015
15:16

Idemo Van Gal out Klopp in !!

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 10.09.2015
15:15

Fergijevci se pobunili,koji god trener da dodje ista ce biti prica.Nije stvar u Van Galu nego kompletan klub treba da izadje iz Fergijeve senke i onda ce normalno funkcionisati.

avatar
lamps8
Thursday, 10.09.2015
14:26

mancester igra ocajno ali je pocetak sezone ove godine mora biti medju prava 2 tima i najmanje 1/4 finale ls ako zeli da sacuva posao.

avatar
Вучко
Thursday, 10.09.2015
13:58

E ovo je smesno sto pisete za Marsijala, decko jos ni jednu utakmicu nije odigrao a vi ga kritikujete.

avatar
DarthJA
Thursday, 10.09.2015
18:51

ako on opravda sve pare uložene u njega zlatna lopta će da promjeni vlasnika i vrati se u englesku ligu. Svi smo svjesni da se to neće desiti a drugačije neće moći da opravda pare. Za koju godinu možda, ali sad ne. Preplaćen je i to je problem. Zato ljudi insistiraju da je promašaj.

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 10.09.2015
13:22

Koje je ovaj pare spiskao otakako je u Juinajtedu,a igra sve gora i ruznija.I zato treba biti majstor.:)

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
14:25

Koje pare je spiskao? Pa evo ove sezone je minus jako mali s obzirom na to koliki budzet ima Junajted. Ukljuci malo mozak ako vec hejtujes, nemoj da ti se smeju ljudi.

avatar
DarthJA
Thursday, 10.09.2015
18:57

To što su igrači prodavani, prodavani su da bi se skinuli sa plate, i/ili sprečili držanje nezadovoljnog igrača u klubu (pobune i slično). Ono o čemu ljudi pričaju kad kažu da je potrošio gomilu para a nije uradio ništa jest da je platio gomilu novca za igrače tj pojačanja koja to nisu opravdali i u nekim slučajevima žalosno podbacila u odnosu za koju cifru su došli. Plus ukoliko idući trener bude smatrao da neko od tih velikih i skupo plaćenih pojačanja nema mjesta u njegovoj postavci igre imaćete skupo plaćenog igrača u lošoj formi sa velikom platom na klupi. Jer niko neće htjeti da plati ni približno koliko će Junjted da traži a igrač neće htjeti manju platu. O tome se radi. Plus, po mom mišljenu neplanski je kupovao. I zbog rupa u odbrani će vam sezona otići nizbrdo. Koliko štopera imate, koliko ste prodali a koliko ih je dovedeno? Bez 5 igrača na toj poziciji nijedan ozbiljan tim koji igra sa 4 u zadnjoj liniji ne treba da počne sezonu. Povrede suspenzije loša forma to su redovne stvari i to odnosi titulu. Eno ti Arsenala kao idealnog primjera.

avatar
Thursday, 10.09.2015
13:20

Ko krivi igrače ? Igrači uvek pružaju maksimum! Kreativnost ? Van Galova krivica! Umesto da Erera igra, iza Šnaderlina, njemu Kerik kreira igru. Ne ide to tako! #VANGALUOTKAZ

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
14:26

Mora da je i taj Ferguson bio lud kada mu je Kerik bio clan prve postave jedno 6 sezona.

avatar
čombe
Thursday, 10.09.2015
16:02

Nije isto imati kerika u najboljim god i sad sa 34 god!

avatar
Thursday, 10.09.2015
15:36

Držao ga je, ali ne na poziciji kreatora igre.

avatar
Beštija1
Thursday, 10.09.2015
13:02

A sam je kriv sto je doso u nabjedjeni klub.

avatar
ADIS-M-UNTD
Thursday, 10.09.2015
12:19

Ako ne proigraju i zabiljeze bolje rezultate to ce Junajted rijesiti po kratko postupku otpustit ce Gala jer preveliki uticaj ima Runy kao i pomocnik Giks kao i legende kluba koje redovno ako ne ide kako treba kritikuju V.Gala sa razlogom jer je prosuo neke bodove radi svoje tvrdoglavosti i izmislajnje tople vode kao pozicije neke nove za igrace a ne njihove prirodne pozicije. Ako kiksa protiv Liverpula mogo bi to biti pocetak kraja njegovog bice posmatran i u narednim utakmicama. Ima jako dobrih trenera koji su slobodni i koji bi mogli uanprediti igru Junajteda. Klop je rekao zanimljivu stvar da voli izazove a bas bi i bio izazov sa Junjatedom i rekonstrukcijom tima opet stvroiti jedan sampionski tim koji bi osvojio PL kao I LS. Vidite utakmice sa Liverpulom kao i ostalim derbijima me ne brinu jer to odigramo maestralno ali onda dodze tim iz donjeg djela tabele i tu prospemo sve ono sto dobro uradimo U prosloj sezoni smo imali najbolji skor u tim derbijima ali LESTER i ti timovi su nas kostali boljeg plasmana to se jednostavno ne smije dogadzati jer se prvak dobija bas na tim utakmicama protiv davljenika ko se manje poklizne na njima bude prvak.

avatar
Z
Thursday, 10.09.2015
12:14

U Bajernu je skidao donji veš kako bi pokazao Luki Toniju da ima los cojones- ZA OVO POJMA NISAM IMAO.....Kakav bog otac!

avatar
ujka Vanja
Thursday, 10.09.2015
11:41

Glejzeri terajte tog Glavonju dok djavo nije odneo salu.Klopa,Leva,ili Hajnkesa za menadzera!!

avatar
MAN_UTD«»CZV
Thursday, 10.09.2015
11:22

Sanjam trenutak kada Van Gal odlazi a Klop dolazi

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
14:24

A odakle ti garancija da bi Klop nesto uradio? Klop je pre svega covek sa manje iskustva, vodio je tim samo u Nemackoj, dok bi se privikao na engleski fudbal mozda bi mu trebalo 5 sezona, a kada ne bi osvojio nista posle prve vi bi opet vikali dajte Ancelotija ili nekog treceg..

avatar
Emre Can
Thursday, 10.09.2015
20:52

Klop nije najuren iz Bajerna i Barselone, niti je iko slavio njegov odlazak kao igraci Bajerna Van Galov.

avatar
Thursday, 10.09.2015
15:36

Klop je, jednostavno, genije!

avatar
nicky.mit11
Thursday, 10.09.2015
11:20

Marsijal kompletan promasaj?!Pa decko jos nije ni dres obukao!Ovo su sve gluposti,samo da vas potsetim za dva dana se igra najveci Engleski derbi,tako da ove price su deo toga :)

avatar
ManUtdSrbija
Thursday, 10.09.2015
11:15

Napokon! Ajde neka ovo potraje, i neka ide! Uprava treba da stane iza igraca!!! VAN GAL, ODLAZI !!!

avatar
liverpoolfc
Thursday, 10.09.2015
10:54

Van Gal ima srece. MU je suvise veliki klub da bi ga covek kao on unistio.

avatar
Amar Zo
Thursday, 10.09.2015
10:35

Pa on u Bajernu kada je bio Riberi je bio konstantno na klupi

avatar
Vamos Real
Thursday, 10.09.2015
10:28

Unistice junajted,trener koji ne prihvata sugestije tima sa koji radi ne zasluzuje ni da bude trener.

avatar
Zizu
Thursday, 10.09.2015
10:23

Dovoljno je pogledati postavu koju ovaj covek izvede na teren, neverovatno. Sve zivo radi obrnuto, da mu date mesija, on ce igrati duge lopte na njega. Sve sto nema veze sa mozgom on uradi. Ne treba biti strucnjak da bi ti bilo cudno to sto radi Van Gal. I kad radis cudne stvari, koje su svima van pameti, onda to opravdaj rezultatima i pokazi da si u pravu. On rezultatima definitivno pokazuje da gresi.

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
14:29

Ima jedan poraz u 6 utakmica i to je greska?

avatar
gunner11
Thursday, 10.09.2015
20:44

Brate razumem da navijas za Junajted ali budi realan van gal pravi dosta nerazumnih gresaka .Na sredini mu igraju dva zadnja vezna umesto da mu Erera igra zajedno sa Snajderlinom ,jer fali kreativnosti , onda Mata koji treba da bude poluspic a ne krilo i Bling koji igra stopera dok mu Rojo sedi na klupi .

avatar
MANUTD
Thursday, 10.09.2015
18:12

Ti si gore naveo rezultate, a rezultati govore suprotno tome.

avatar
Zizu
Thursday, 10.09.2015
16:50

Upravo tako, Mančester igra možda najdosadniji fudbal u svojoj istoriji. Sa ovim čudom od trenera morate da budete prezadovoljni četvrtim mestom, da ga slavite kao titulu. Možda se nije videlo na početku sezone, ali videće se da su Siti, Arsenal i Čelsi miljama daleko od Mančestera, ne po igračkom kvalitetu, nego po igri i taktici.

avatar
koma73
Thursday, 10.09.2015
16:42

Mančester je zasluženo dobio samo one dve protiv Briža, sve ostale, uključujući i prve dve dobijene na auto gol i polu auto gol su bile odvratne, što taktički, to igrački, a najviše za gledanje. Bolje da je izgubio svih 6 ali da se videla neka igra, neka ideja u igri, neko uigravanje nečega, nekih napada i slično, nego ovakva odvratnost od fudbala, dok se uprava ne doseti, ovaj će da otera pola igrača i pola navijača, a za njima i sponzora i ne oporavi se Mančester 20 godina.

avatar
Poznavalac
Thursday, 10.09.2015
10:12

Tako je kada coveka pregazi vreme..nesto poput boskova kada je vodio nasu reprezentaciju ili klemente takodje..van gal je bio zreo za penziju jos pre pet godina,a ovo su samo posledica toga.

avatar
Manipulator
Thursday, 10.09.2015
09:33
avatar
Mr.Gost7
Thursday, 10.09.2015
09:32

Hahahahaha pa isto pisali i prošle godine da se razumijemo nije da ga branim al mediji napuhavaju stvari ovako su i prošle godine pa je lik odradio one derbije žestoko i od tad ih nigdje i sad opet ista priča hahaha smiješno. Nema šanse da dobijemo Liverpool u subotu.

avatar
Toti 10
Thursday, 10.09.2015
09:30

Krajnje je vreme i bilo da se pobune, samo se plasim da ne pocnu sad jos losije da igraju iz inata da ga sto pre oteraju.