Obrt - Berluskoni ostaje većinski vlasnik Milana!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.05.2015.
12:59
Izvor: Sportske.net

"Saga" oko prodaje jednog od najvećih klubova na svetu još uvek nije okončana. Sastanak koji je trebalo da označi prodaju dela vlasništva nad italijanskim gigantom završen je "bez rukovanja" Silvija Berluskonija i Bia Taečubola.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia, File
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia, File

Povezane vesti

Kada su italijanski mediji u petak uveče preneli da će se Silvio Berluskoni i Tajlanđanin Bi Taečubol sastati u subotu kako bi stavili potpise na ugovor o prodaji Milana činilo se da je posao završen i da je vreme za novi početak "Rosonera".

Vlasnik italijanskog giganta i magnant iz Tajlanda sastali su se u subotu ujutru u hotelu "Park Hajat" u Milanu ali su nakon razgovora izašli pred novinare sa vestima da će pregovori biti nastavljeni.

"Održali smo sastanak i dogovorili se da se sastanemo još jednom kako bismo utanačili detalje koji su od krucijalnog značaja za budućnost Milana. Želim da dam navijačima Milana garancije da će klub nakon ove situacije nastaviti da korača stazama slavne prošlosti" rekao je Berluskoni nakon sastanka.

Predsednik Milana izneo je u subotu ujutru nove detalje vezane za ugovor koji bi dve strane trebalo uskoro da potpišu.

Sudeći prema tvrdnjama Silvija Berluskonija, Milan neće dobiti novog većinskog vlasnika niti predsednika pošto će Bi Taečubol otkupiti "samo" 49% akcija milanskog giganta.

"Postoji mogućnost da zadržim 51% vlasništva nad klubom. Da li ću ostati predsednik!? Da. Želim da Milan posle svega ponovo postane bitan faktor u Italiji, Evropi i svetu. Za mene je ovo daleko iznad običnog poslovanja, u pitanju su emocije i ljubav prema Milanu" dodao je Berluskoni.

Čovek koji se do juče smatrao novim vlasnikom Milana mogao je samo da potvrdi reči Silvija Berluskonija i doda da se nada skorom dogovoru oko preuzimanja manjinskog dela vlasništva nad klubom.

"Želim da se zahvalim predsedniku Berluskoniju, bila mi je čast. Ostaje nam da poradimo na detaljima. Biće nam potrebno još malo vremena ali se nadam da ćemo u budućnosti zajedno voditi klub" zaključio je Taečubol.

Dakle, gazda Silvio još uvek nije doneo odluku o prodaji, a kako sada stoje stvari Berluskoni će ostati na čelu kluba čak i ako dođe do dogovora sa Tajlanđaninom Taečubolom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 02.05.2015
16:40

Ovaj covek je neverovatan. Jeste da se jedan MILAN ne prodaje svaki dan, ali ovo je stvarno da covek ne poveruje koliko nas mrcvari tim otezanjem!

avatar
Boykevp
Saturday, 02.05.2015
16:02

da, tolika ljubav prema klubu da ne moze vec 10 godina da izdvoji ni milion evra za igraca kakvog klub zasluzuje..

avatar
bard fudbala
Saturday, 02.05.2015
15:21

Nzm sto svi pljuju Berluskonija,koliko je samo covek para ulozio u Milan,on je od njega napravio slavni klub.I sad svi hoce da daje jos,pa ne moze covek sebi kozu oguliti,dosta je bilo

avatar
rossonero_t
Saturday, 02.05.2015
14:30

Da pojasnim posto vidim da ste se ponadali da od ovog nema nista (kao sto sam i pretpostavio da ce biti) Dakle Berluskoni ce mozda zadrzati 51% ali to ne menja nista jer ce vec u sledecem roku mr Bee pokusati da vrati Milan u vrh ulaganjem od 100mil a i agencija Doyen Sports stoji iza njega u ovome (a oni drze igrace kao sto su Falkao, Kondogbia, Brahimi itd) tako da ce sigurno neki od njih doci na pozajmicu (najverovatnije Falkao) i plus ove pare koji ce uloziti u kadar a mr Bee ce u narednih god-dve kupiti jos neki deo Milana i postati vecinski vlasnik.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 02.05.2015
16:39

Tako je, ali opet to nije to ako Bee nije vecinski vlasnik. Nadam se da ce Falkao konacno da dodje kod nas:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 03.05.2015
21:35

Znam, brate, ali ne mogu ja vise da cekam, sve mi lici na to da ce kod nas da bude novi Tohir...

avatar
rossonero_t
Saturday, 02.05.2015
21:07

Pa buraz ne moze to odmah tako kako mi hocemo hahah... Secas se da je prvo bio plan da bee kupi 10-15% pa posle ostatak nego upali Kinezi pa morao da se otvori vise... A ovo sad ispalo i bolje, samo nek da kintu za pojacanja :D Otkupice on kasnije siguran sam.

avatar
MSSZRMK
Saturday, 02.05.2015
13:47

Ako ostaje kod njega 51% onda opet nema nista od Milana.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 02.05.2015
13:06
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 02.05.2015
16:38

Sta ovo treba da znaci?

avatar
Rambo Baba
Saturday, 02.05.2015
13:03

Zao mi je navijace slavnog Milana, ovo verovatno znaci da ce ulaganja u klub biti minimalna, a ulaganja u Berluskonijev dzep ce biti veca nego ikad. Steta za ovako veliki klub...