Obamejangov "poker" u Hamburgu, nepobedivi Hofenhajm odneo bod iz Minhena

Autor: Boban Filipović
subota 05.11.2016.
17:22
Izvor: Sportske.net

Popodne u znaku Pjera-Emerika Obamejanga, sjajni Hofenhajm sačuvao oreol nepobedivosti na najtežem gostovanju, probudio se Volfsburg.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Nakon sinoćne premijere 10. kola Bundeslige u Berlinu, gde je Herta bila ubedljiva protiv Borusije iz Menhengladbaha, tokom subotnjeg popodneva je odigrano još pet utakmica.

Heroj dana je Pjer-Emerik Obamejang koji je u ubedljivoj pobedi Borusije iz Dortmunda u Hamburgu postigao četiri gola
.

Gabonac je upisao het-trik već u prvom poluvremenu. Njegovom prvom i trećem kumovale su izuzetno loše intervencije golmana 'Dinosaurusa' Adlera, dok drugi gol ide na dušu Johana Đurua, koji je napravio kardinalnu grešku u opasnoj zoni, Emre Mor je presekao njegov povratni pas za Adlera i spojio Oabmejanga sa golom.

Samo što je počelo drugo poluvreme popularni 'Oba' postiže četvrti gol, odlično je tukao po zemlji pogodivši samo ćoše na asitenciju Pulišića, koji je ukrao loptu domaćinima na 16 metara od gola.

Nikolaj Miler
je u 55. minutu smanjio na 1:4, bio je to tek treći prvenstveni gol HSV-a u sezoni, nešto kasnije su 'Dinosaurusi' još jednom zatresli Burkijevu mrežu, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Petnaestak minuta pre kraja utakmice Obamejang je upisao i asustenciju za rezervistu Osmana Dembelea, pukla je petarda, na semaforu je pisalo 1:5.

Do kraja je katastrofu domaćina ublažio Miler svojim drugim golom na utakmici za konačnih 2:5, a pomenimo i da je reprezentativac Srbije Filip Kostić novi poraz svog kluba odgledao sa klupe za rezerve.

Hofenhajm je neporažen i posle 10 utakmica u prvenstvu, čak ni aktuelni šmapion i lider na tabeli Bajern nije uspeo da im uzme skalp na svojoj 'Alijanc Areni', meč je završen rezultatom 1:1.

Gosti su poveli u 16. minutu, Demirbaj je golčinom krunisao sjajnu akciju svog tima i sa ivice šesnaesterca zakucao loptu pod prečku Nojerovog gola.

Ipak, desetak minuta pred odlazak a odmor Bavarci poravnavaju rezultat, Zuber je postigao autogol u želji da preseče opasan centaršut po zemlji Daglasa Košte sa levog krila.

U nastavku je Bajern napadao, pritiskao, uputio čak 19 šuteva ka protivničkom golu, ali hrabri gosti su se odbranili i sačuvali bod.

Konačno je pobedio i Volfsburg, i to vrlo ubedljivo na gostovanju u Frajburgu.

Rezultat je bio 0:3, prva dva gola na meču postigao je 'stari lisac' Mario Gomez, da bi tačku na I stavio Rikardo Rodrigez sa bele tačke. Domaćin je u finišu ostao sa desetoricom zbog crvenog kartona Gintera, a reprezentativac Srbije Aleksandar Ignovski nije bio ni u protokolu Frajburga za ovaj meč.

Kiša golova nije viđena samo u Hamburgu, već i u Leverkuzenu, gde je Bajer savladao Darmštad sa 3:2.

Hakan Čalhanoglu
je u svom stilu golčinom doveo 'Farmaceute' u vođstvo posle nešto više od pola sata igre, početkom drugog poluvremena rezervista Čolak poravnava rezultat, onda Julijan Brandt i Čarls Aranguiz  pogađaju mrežu gostiju za 3:1. Konačan rezultat postavio je rezervista Vrančić pet minuta pre kraja.

Augzburg je u samom finišu došao do sva tri boda u gostima protiv Ingloštata.

Čovek koga su navijači Partizana dobro upamtili, Rodrigo Bobadilja je doveo goste iz Bavarske u vođstvo u 86. minutu, potom su domaći ostali sa desetoricom zbog crvenog karona Levelsa, pa im je presudio Altintop na asitenciju Bobadilje za konačnih 0:2.

Današnji program u Bundesligi završava se duelom između Ajntrahta i Kelna u Frankfurtu.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 06.11.2016
00:24

jos da sutra Lajpcig pobedi :D znam da nije realno da uzmu titulu ali LS? pa sto da ne...a i Dortmund konacno da pobedi nekog u BL sa velikom razlikom

avatar
John Cena
Saturday, 05.11.2016
19:36

Svaka cast Hofenhajmu, igraju sjajno ove sezone. Mada Bajern mi vise ne deluje tako ubedljivo pod Ancelotijem. Jeste da se ne dovodi u pitanje prvo mesto, ali 3 remija u poslednjih 5 kola i to 2 na domacem terenu, to ne lici na njih

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 05.11.2016
18:46

Svaka cast Obamejangu. Gledao sam mec izmedju Bajerna i Hofenheima i nekako nije to to Bajern. Leipzig igra odlicno ove sezone i sutra pobedom ce se izjednaciti sa Bajernom na celu liste. Miler je imao takvu priliku negde pri kraju mecu. Prazan gol i on u stativu. Totalno je vam forme Miler i nije cudo sto ga je Anceloti drzao neko vreme na klupi.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 05.11.2016
18:43

Bajern pratim sporadicno, dovoljno da znam kakav je koji igrac, ali ni blizu da znam iz kola u kolo kako je ko odigrao. I ne mogu da se otmem jednom utisku... Ima vec duze vreme kako primecujem da Miler nije vise ni pola igraca kao sto je bio. I ono sto ga je krasilo kao da je nestalo. Prakticno vise smeta na terenu, nego sto doprinosi igri, a sokiran sam kakve sve zicere masi. Da ne pominjem stalno onu facu devojcice kad god omasi priliku... Ne sladim se, on mi je jedan od najdrazih igraca. Igra iskljucivo mozgom i mozda najbolje razume fundamente igre od svih aktivnih fudbalera, ali mora brate mnogo bolje...

avatar
Madridista
Saturday, 05.11.2016
18:41

Koliko je gotivan igrac Obamejang, steta sto Perez nema mozga i ne iskoristi zelju ovog momka da predje kod nas...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Saturday, 05.11.2016
19:43

Kupice ga, na leto, ili 2017...

avatar
mosala1983
Saturday, 05.11.2016
19:56

Mozda ima zabranu transfera. Za coveka koji je napravio galaktikos real ti lazes da nema mozga. Mozaku jedan

avatar
HHadzimontagic
Saturday, 05.11.2016
18:33

Daj te Bajernu Hajnkesa,Bajernu treba Hajnkes, a Barselona da ima bolesnog trenera, Povrijedjenog Mesija itd. Daj te Bajernu Hajnkesa, ne treba Bajernu igraci tipa: Mesija, Maradone, Pelea, Ronaldinja, Zuba, Zidana, Badja, Del Piero, Rivalda. Svi koji kazu Bajernu treba Hajnkes, nikad nece nauciti fudbalsku azbuku.

avatar
Di Magia
Saturday, 05.11.2016
19:51

Sta je sa mozgom?

avatar
Di Magia
Saturday, 05.11.2016
19:51

O cemu pricas ti?

avatar
NIKE
Saturday, 05.11.2016
18:25

Anćeloti je tačno kup trener.