Obamejang prelomio!

Autor: Boban Filipović
petak 31.07.2015.
15:27
Izvor: Sportske.net

Gabonac potpisao novi dugoročan ugovor sa Borusijom, što znači da od njegovog odlaska iz Dormunda nema ništa.

Beta/AP Photo/dpa, Uli Deck
Beta/AP Photo/dpa, Uli Deck

Povezane vesti

Pjer-Emerik Obamejnag je produžio saradnju sa 'Milionerima' do 2020. godine.

Hitronogi napdača se ovog leta kroz medijske spekulacije dovodio vezu sa mnogim klubovima, najčešće sa Arsenalom, ali ovim činom je definitivno postalo jasno da ostaje na 'Vestfalenu' još neko vreme.

Obamejang ima 26 godina, prošao je Milanovu omladinsku školu, ali nije dobio priliku da se pokaže u dresu 'Rosonera' u seniorskoj konkurenciji već je slat na kaljenje u francuske klubove (redom) Dižon, Lil, Monako i Sent Etjen, u kom je 2011. godine ostao 'za stalno'.

Bio je izabran za najboljeg afričkog fudbalera francuske lige i biran u idelan tim iste u sezoni 2012/13 u kojoj je sa Sent Etijenom osvojio Kup Francuske.

Borusija Dortmund ga je dovela 2013. godine, odigrao je odlično prethodne dve sezone u dresu 'Milionera' (42 gola na 95 mečeva), u prošloj je bio prvi strelac i prvi asistent 'Milionera'.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ashburton Grove
Friday, 31.07.2015
18:11

Borusija će biti opasna naredne sezone, još ako i Rojs ostane... Taj tim je dugo na okupu...

avatar
Friday, 31.07.2015
16:48

Dobra odluka i igrača i uprave...nAubamejang je opasan igrač, uostalom bolje je da što više dobrih igrača ostaje i dolazi u Bundesligu...nIskreno, nije zanimljivo da nemamo konkurente za osvajanje lige...

avatar
DjovaneElber
Friday, 31.07.2015
19:17

Pa i nema Bajern konkurencije u budesligi

avatar
Saturday, 01.08.2015
02:57

Jeste nemamo, tačno je. Ali šta ti to onda govori? To govori da se ne ulaže u ligu toliko, da postoji samo jedan klub koji je dominantan u celoj Nemačkoj, a to nije dobro, takav fudbal nije zanimljiv. Srećom, iz godine u godinu liga se sve više pojačava, dolaze kvalitetni i dobri igrači i u druge klubove, ne samo kod nas. Mi jesmo izgubili od Volfsburga, Leverkuzena, Gladbaha, zadnjih nekoliko kola, ali džabe kad jedini tempo Bajern ume da drži u ligi. Džaba i onih 4:1 kad smo pukli od Vukova ako oni kiksnu sledeću tekmu, pa ih ostavimo na kraju sa po 10 bodova razlike na tabeli...nO tome ti pričam prijatelju, što više boljih igrača po klubovima to je liga kvalitetnija i bolja, a samim tim mogu se i u Evropi očekivati dobri uspesi nemačkih klubova, ne samo od nas...nSportski pozdrav :)

avatar
Volim nogomet
Friday, 31.07.2015
16:17

Najbolja opcija za njega! U Njemačkoj mu paše tip nogometa ,siguorno če igrat i slaže se sa svima u klubu.

avatar
Robert Lewandowski 9
Friday, 31.07.2015
16:03

Bas mi je drago sto je ostao. Gde su sada oni koji su govorili da ce preci u Arsenal ili Totenhem ?