O'Nil: "Belgija ima najbolje igrače na EP"

Autor: Beta Beta
petak 17.06.2016.
20:18
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Irske Martin O'Nil ocenio je danas da predstojeći protivnik njegove ekipe na Evropskom prvenstvu Belgija, ima najbolje fudbalere na turniru.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Druga selekcija sveta Belgija važi za jednog od najvećih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u Francuskoj, ali je u prvom kolu izgubila od Italije sa 0:2. Irska je u prvom kolu Grupe E odigrala nerešeno 1:1 sa Švedskom.

"Ako pogledate Belgiju, oni imaju jedne od najtalentovanijih igrača na turniru. Oni su veoma, veoma opasni. Utakmica protiv Italije je uvek teška, imali su tri ili četiri šanse i nisu postigli gol. Čeka nas težak posao, ali želimo i njima da otežamo. Mali (Eden) Azar je trenutno jedan od najboljih fudbalera sveta, Belgija ima igrače koji svake nedelje igraju velike utakmice", rekao je O'Nil.

Fudbaleri Irske igraće sutra od 15.00 časova u Bordou protiv Belgije, utakmicu drugog kola Grupe E.

"Sigurno je da su Belgijanci razočarani prvom utakmicom na turniru. Planirali su neke bodove iz tog duela zbog plasmana u osminu finala, pa taj rezultat nisu očekivali. Igru iz utakmice sa Švedskom moramo da prenesemo u sutrašnji duel", rekao je selektor Irske.

Reprezentativac Belgije Kevin De Brujne rekao je da njegova ekipa na početku takmičenja nije opravdala reputaciju druge selekcije sveta i da je predstojeća utakmica "trenutak istine".

"Stil igre irskog tima može da nam napravi mnogo problema, svim ekipama je teško da igraju protiv njih. Pre početka turnira sam rekao da bi utakmica sa Irskom mogla da bude ključna jer može da odluči o poretku u grupi. Njihovi rezultati u kvalifikacijama i fizička sprema su pokazali da su na mnogo višem nivou. Opasni su, oni su tihi autsajderi u grupi, moramo da se čuvamo. U njihovom timu je veliko jedinstvo i to je njihova velika vrlina", rekao je De Brujne.

Dodao je da je Belgija u veoma teškoj grupi, pošto su Italija, Irska i Švedska komplikovani protivnici.

"Naš prvi zadatak je da se plasiramo u drugu fazi i moraćemo naporno da radimo da bismo to ostvarili. Neće biti lako. Imali smo odlične kvalifikacije, ali vreme je da pružimo našim navijačima poseban trenutak koji su dugo čekali", rekao je De Brujne.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 17.06.2016
23:17

pazi se ti de brujnea a ne azara

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 17.06.2016
21:25

Sjajni igraci, los tim.

avatar
Los Vikingos
Friday, 17.06.2016
20:54

Belgija nema trenera koji ce ove igrace da rasporedi kako treba, a ne da igra sa 4-5 krilnih napadaca u toku jedne tekme.

avatar
Realan tip
Friday, 17.06.2016
20:46

O'Nil gospodin covjek!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 17.06.2016
20:19

Posle Nemacke, Francuske, a mozda i Spanije.