Novi Portugal - Iskustvo je suština!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.09.2014.
18:07
Izvor: Sportske.net

Dve nedelje uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2016. portugalski mediji objavili su imena nekolicine igrača koji će ponovo biti priključeni nacionalnom timu od strane novog selektora Fernanda Santoša.

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Reprezentacija Portugala ostala je bez očekivanog plasmana u eliminacionu fazu takmičenja na nedavno održanom Mundijalu u Brazilu a već na startu kvalifikacija za EURO 2016. usledio je šokantan poraz od Albanije na domaćem terenu.

Nacionalni fudbalski savez i selektor Paolo Bento odlučili su se za sporazumni raskid ugovora a nedavno je za novog selektora imenovan Fernando Santoš.

Čovek koji je reprezentaciju Grčke odveo do osmine finala Svetskog prvenstva preuzeo je nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen a list "A Bola" u nedelju je objavio da će novi selektor napraviti određene promene i to u svakoj liniji tima.

Za predstojeće duele selekcije Portugala Santoš će ponovo pozvati iskusne fudbalere među kojima su Rikardo Karvaljo (Monako), Tijago (Atletiko Madrid) i Dani (Zenit), dok će štoper Sautemptona Hose Fonte dobiti priliku da debituje za "A" selekciju Portugala.

Sudeći prema najavama portugalskih medija, Santoš je nezadovljan načinom na koji je defanzivna linija obavljala svoj posao zbog čega se odlučio da u reprezentaciju vrati prekaljenog Rikarda Karvalja ali i da pozove debitanta Hosea Fontea.

Reprezentacija Portugala u nastavku kvalifikacija za EURO 2016. gostuje Francuskoj 11. oktobra, u meču koji ne donosi bodove, dok će tri dana kasnije "Selekao" na megdan Danskoj u drugom takmičarskom meču novog kvalifikacionog ciklusa.

Podsećamo da se u grupi "I" uz Portugal nalaze još selekcije Srbije, Danske, Jermenije i Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke