Novi poraz šampiona, Gladbah zaustavio Leverkuzen!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 09.05.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net

Veoma uzbudljivo u Bundesligi ovog popodneva, derbi završen pobedom Gladbaha. Pobeda Dortmunda, poraz Bajerna kod kuće!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Šampion Bundeslige, minhenski Bajern, danas je meč počeo u možda u najjačem mogućem sastavu izuzimajući Nojera, ali nisu uspeli da slave novu pobedu u Bundesligi. Bolji od ekipe Pepa Gvardiole bio je tim Augsburga koji je golom Bobadilje slavio na "Alianc Areni".

Ključni trenutak na ovom susretu dogodio se u 13. minutu meča kada je Pepe Reina dobio crveni karton kada je nakon starta nad napadačem Augsburga, sudija je dosudio penal koji kasnije nije uspeo da realizuje Verheg.

Nojer je morao među stative, Bajern je igrao sa igračem manje, a Augsburg je uspeo da iskoristi ovu činjenicu do kraja meča.

Uprkos tome što je odnos snaga po broju igrača na terenu bio neravnopravan, Bajern je uspevao da stvori nekoliko prilika koje nisu iskoristili napadači ove ekipe, dok je na drugoj strani siguran bio Bobadilja za veliku pobedu Augsburga.

U derbiju dana sastali su se Borusija iz Menhengladbaha i Leverkuzen, a pobedu su odneli domaći fudbaleri koji se sada nalaze na drugom mestu Bundeslige, ali i sa utakmicom više od Volfsburga.

Germany Soccer Bundesliga

Bila je to veoma zanimljiva utakmica, Leverkuzen je bez Belarabija bio nešto slabiji u napadu, a domaća ekipa je to uspela da iskoristi i da tako nanese poraz Leverkuzenu nakon 10 mečeva. Ova ekipa nije poražena u Bundesligi još od onog čudesnog meča protiv Volfsburga kada je bilo 4:5.

Napadač koji će ovog leta preći u Volfsburg, Maks Kruze, doneo je Menhengladbahu drugo mesto golom u 50. minutu, a Herman je samo potvrdio tu pobedu u 81. minutu meča.

Na kraju je Traore postigao fenomenalan gol i tako zaokružio sasvim zasluženu pobedu domaćih - 3:0.

Ekipa Borusije iz Dortmunda je slavila pobedu i sada je na samo dva boda od Evrope. Mogla je da se izjednači sa Augsburgom na 7. poziciji, ali je ova ekipa danas savladala Bajern u gostima.

Germany Bundesliga Soccer

Dortmund je savladao Hertu sa 2:0, a prvi gol na ovom meču postigao je bivši reprezentativac Srbije, Neven Subotić. Bio je to gol glavom nakon kornera koji je izveo Mkhitarijan.

Na 2:0 povisio je Durm u 47. minutu i tako postavio konačan rezultat.

Hanover je odigrao samo 1:1 sa Verderom iz Bremena iako je vodio do 78. minuta golom Štindla, ali je Junuzović postigao gol za izjednačenje. Na ovaj način Hanover je i dalje ostao u zoni ispadanja sa bodom manje od Hamburga.

Frankfurt i Hofenhajm su odigrali nebitnu utakmicu koja je završena pobedom Frankfurta od 3:1, a golove su postigli Ospicka, Šeferović i Čendler.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ANDY_COLE#18
Monday, 11.05.2015
02:17

Znaci Gvardiola ode u Siti a meni ce utorak u dzep ide solidna suma novca kad udarim dvojku na Barsu. :)

avatar
S-I-M-K-E
Saturday, 09.05.2015
17:27

Nekako mi se cini da ce Gvardiola dobiti otkaz,i da ce preuzeti Man Siti.