Novi detalji - Napad na fudbalere planiran, postoji potvrda!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.04.2017.
09:27
Izvor: Sportske.net

Svet je još uvek u šoku zbog sinoćnih dešavanja u Dortmundu, a policija je jutros izašla sa novim detaljima pred medije i otkrila zabrinjavajuće podatke.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Nešto više od dvanaest sati prošlo je od jučerašnjeg incidenta u Dortmundu u kojem je klupski autobus Borusije napadnut eksplozivnim sredstvima.

Samo zahvaljujući činjenici da klupski autobus poseduje ojačana stakla niko od fudbalera nije zadobio povrede opasne po život, a najgore je prošao Mark Bartra koji je noćas operisan.

Najnovija informacija vezana za zdravstveno stanje španskog fudbalera glasi da je Marku Bartri operisana ruka, a njegov status se u međuvremenu promenio od "lakše povređenog" na "teže povređen".

Policijski zvaničnici jutros su govorili pred novinarima i otkrili nove detalje vezane za jučerašnji napad na autobus Borusije iz Dortmunda.

Kako navode zapadni mediji, saopšteno je da nema nikakve dileme oko toga da je napad na autobus bio planiran, što dokazuje i postojanje pisma u kojem je preuzeta odgovornost za napad!

"Polazimo sa stanovišta da je autobus bio ciljana meta. Jake policijske snage su uključene u istragu. Psi za otkrivanje eksploziva su izvedeni na teren, a oblast se pretražuje iz vazduha" naveo je načelnik policije Gregor Lange.


Prema prvim informacijama koje su sinoć stigle iz Dortmunda autobus sa igračima i stručnim štabom koji se kretao ka stadionu "Vestfalen" pogođen je sa tri eskplozivne naprave.

Policijski zvaničnici pronašli su i pismo u kojem se navodno nalaze detalji vezani za to ko preuzima odgovornost za ovaj stravičan akt, ali na konferencji za štampu Gregor Lange nije želeo o detaljima jer je istraga u toku.

Utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Borusije iz Dortmunda i Monaka biće odigrana večeras od 18.45, premda nikome nije jasno kako će fudbaleri domaćeg tima na teren posle svega što se dogodilo.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin oglasio se povodom incidenta i izrazio duboku zabrinutost zbog onoga što se dogodilo. FIFA je takođe izdala saopštenje u kojem se navodi da je fudbalski svet uz Borusiju iz Dortmunda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 12.04.2017
17:13

Klasicni primer kako nevini ljudi stradaju zbog odluka politicara koji bi da se igraju rata tamo gde im nije mesto. Puna podrska za BVB

avatar
Wednesday, 12.04.2017
14:28

Potpuno sam bez emocija po pitanju ovog dogadjaja,neko je dao sebi za pravo u Zapadnoj Evropi da pravi multikulturoloski svet,unistava belu rasu i samo hriscanstvo pa neka uzivaju....

avatar
Steffi
Wednesday, 12.04.2017
11:47

Mene cudi samo kako ranije nisu udarili na fudbal, to im je velika sansa. Kontrole tek posle ovog moraju biti ozbiljnije.

avatar
AfricaLofS
Wednesday, 12.04.2017
09:58

Osudjujem svaki incident, odnosno teroristicki akt. Pitam se, ko je uz one jadne ljude u Siriji jos od 2011 godine, osim krstarecih raketa.... nNadam se da se ovo nikada nece ponoviti.