Njukasl preko Liverpula do treće pobede u nizu

Autor: Boban Filipović
subota 01.11.2014.
15:38
Izvor: Sportske.net

"Redsi" poraženi na "Sent Džejms Parku" na premijeri 10. kola Premijer lige, junak trijumfa "Svraka" je Ajoze Perez, momak čiji je gol doneo ceo plen Pardjuovoj četi i prošlog vikenda na "Vajt Hart Lejnu".

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Bledo prvo poluvreme, mada je počelo dobrom prilikom Papisa Sisea, sledi period zatišja, a onda po jedna pristojnija prilika na obe strane i to u finišu. Najpre je pokšaj Papisa Sisea glavom izblokiran, potom je i Martin Škrtel zapretio nakon jednog kornera, ali mreže miruju.

"Mrtvo more" i u nastavku, ovaj meč je išao ka tome da bude prvi bez golova u istoriji duela dva tima u premijer ligi,  nije bilo pravih šansi sve do 20-ak minuta pre kraja kada se igra rasplamsala. Rezervista gostiju Fabio Borini, koji je žešće omražen u Njukaslu jer je bio koban po njih dok je bio na pozajmici u Sanderelndu, tuče sa distance samo što je ušao u igru, ali lopta ide pored gola Tima Krula.

Ubrzo stiže odgovor domaćina koji mu donosi prednost.

Sise upada u kaznani prostor sa levog krila, Alberto Moreno očajno reaguje pred svojim golom, lopta stiže do Pereza, koji je iz prve šalje iza Minjoleovih leđa - 1:0.

aloze perez

Liverpul kreće napred, to otvara prostor "Svrakama", sevnula je kontra posle još jedne očajne reakcije Alberta Morena, Kabela je imao stopostotnu priliku da duplira prednost crno-belih, ali Minjole maestralno, nogom, sprečava siguran pogodak.

Njukaslu je vodeći gol uneo dosta samopouzdanja, i Musa Sisoko je iskušao Minjolea, ali Belgijanac je na mestu.

Ne može se reći da "Redsi" nisu pokušavali da ugroze gol domaćih, ali ti napadi nisu bili dovoljno dobri da bi se izbegao poraz na "Sent Džejms Parku".

Jedini gol sa premijere 10. kola Premijer lige pogledajte OVDE.

Dodajmo da Lazar Marković nije bio ni u protikolu za ovaj meč, te da je Mario Baloteli pružio još jednu partiju ispod očekivanja.

Ovo je treća uzastopna pobeda Pardjuove ekipe u Premijer ligi, četvrta ako računamo trijumf u Liga kupu nad Mančester Sitijem u 1/8 finala na "Etihadu", "Svrake" grabe ka gornjem delu tabele i imaju samo bod manje od Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke