Njukasl 'petardiran' na 'Etihadu', šampion na minus pet od Čelsija

Autor: Boban Filipović
subota 21.02.2015.
20:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester Sitija su na pravi način iskoristili kiks Čelsija protiv Barnlija i u velikom stilu upisali veoma ubedljivu pobedu nad danas očajnim 'Svrakama'.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

'Građani' definitivno mnogo lakše dišu od kako se Jaja Ture vratio sa Kupa Afričkih nacija, šampion Engleske je sa njim u startnoj postavi danas ostvario drugu prvenstvenu pobedu u nizu nakon loše serije od četiri utakmice bez trijumfa.

Istina, reprezenttativac Obale Slonovače danas nit je postigao gol, nit upisao asistenciju, ali je evidentno da je Mančster Siti sa njim u timu sasvim druga ekpa, neuporedivo jača.

Njukasl je načet čim je počela utakmica, kardinalna greška Vilijamsona, izgubio je štoper 'Svraka' loptu u opasnoj zoni, potom oborio Džeka u kaznenom prostoru, penal za domaćina, Kun Aguero rutinski vara Tima Krula - 1:0.

Mreža gostiju se zatresla još dva puta u prvih 20 minuta, podogili su Samir Nasri i Edin Džeko, dileme oko pobednika su rano otklonjene.

U nastavku je pukla petarda, David Silva je postigao dva gola u razmaku od dva minuta početkom drugog dela igre, a šampion je do kraja spustio gas pa je rezultat ostao 5:0.

Jedino vredno pomena od svega što su gosti uspeli da urade je odličan volej udarac Papisa Sisea na startu drugog poluvremena koji je odbranio Džo Hart.

Ono što može da raduje ljubitelje fudbala u Srbiji je da je Aleksandar Kolarov bio u startnoj postavi, odigrao je ceo meč na poziciji levog beka, imao je priliku da se upiše u strelce u nadoknadi iz slobodnjaka, pogodio je živi zid.  Nadajmo se da će Manuel Pelegrini nastaviti da mu pruža šansu sve češće kako se sezona bude bližila kraju, budući da je u Klišija imao više poverenja.

Mančster Siti se ovom pobedom, inače 16. u dosadašnjem toku šampionata, primakao lideru Čelsiju na pet poena zaostatka.

Njukasl Junajted je ostao tamo gde je bio i pre 26. kola, na 12. mestu na tabeli Premijer lige.

Golove sa 'Etihada' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 21.02.2015
21:28

samo mogu da kazem da se barsi crno pise

avatar
Juventus Torino
Sunday, 22.02.2015
09:03

nije barsa newcastle...i da su im 15 komada dali i dalje imaju 30-ak% sansi da prodju barsu..iako bi volio da ih izbace

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 22.02.2015
14:34

Niko nije rekao da je barsa njukasl ali ni mi nismo granada,eibar,elce itd.