Ništa nije nemoguće - Danijelova priča će vas ubediti u to!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.12.2014.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ime fudbalera Danijela Engelbrehta svako bi trebalo da ureže u svoje pamćenje i seti se životne priče mladića koji je video smrt, pobedio "kosača" i vratio se na teren u velikom stilu.

stuttgarter-kickers.de
stuttgarter-kickers.de

Povezane vesti

Priča koja nam stiže sa juga Nemačke jedna je od onih koja u istom momentu ostavlja bez reči, tera suze na oči i vraća veru u to da ne postoji prepreka koju čovek ne može da preskoči ukoliko se iskreno trudi i da celog sebe kako bi ostvario cilj.

Pre nešto više od 14 meseci Danijel Engelbreht (24) kolabrirao je na terenu tokom meča treće nemačke lige između njegovih Štutgart Kikersa i Erfurta. Scena koju smo već imali prilike da gledamo uz tragične ishode ostavila je bez reči prisutne na stadionu.

Hitnom intervencijom lekara i reanimacijom Engelbert je ostao među živima ali su doktori ustanovili da boluje od neke vrste deformiteta srčanog mišića koja uslovljava aritmije opasne po život.

Nakon ČETIRI operacije na srčanom mišiću lekari su upozorili fudbalera Štutgart Kikersa da je vraćanje fudbalu opasno po njegovo zdravlje i život ali je mladi Danijel imao drugačiji plan.

"Prethodna godina bila je najgora u mom životu. Nije mi bilo dozvoljeno da se bavim bilo čim. Nisam mogao da treniram, da se nerviram, jednostavno govoreći, živeo sam život osamdesetogodišnjaka" objasnio je Danijel za nemačke medije.

Sve vreme mladi fudbaler tražio je način da se posle susreta sa smrću vrati prvoj ljubavi, profesionalnom bavljenju fudbala. Lekari su mu predočili da bi na teren ponovo mogao samo ukoliko mu ugrade defibrilator, spravu koja prati rad srca i elektrošokovima sprečava napade koji mogu da izazovu tragične posledice.

Sredinom novembra Danijel Engelbert odigrao je prvih 20 minuta nakon više od godinu dana pauze u kup utakmici sa Ravensburgom koju su Štutgart Kikersi izgubili rezultatom 0:1. Kako sam kaže, osećao se kao da hoda po ivici provalije ali je želja za životom i bavljenjem fudbalom pobedila strahove.

Čitava priča danas je zaokružena u jednu celinu sa srećnim krajem. Danijel je utakmicu 20. kola nemačke treće lige između Štutgart Kikersa i Visbadena počeo sa klupe a priliku da zaigra dobio je u 83. minutu pri rezultatu 1:1.

Treba li da vam kažemo šta se dogodilo u poslednjim trenucima nadoknade vremena? Verujemo da možete i sami da pogodite... Štutgart Kikersi danas su pobedili rezultatom 2:1 a Danijel Engelbert svetom je proneo priču koja zaslužuje divljenje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke