Niko nije začarao mrežu kao Handanović

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 23.11.2015.
17:22
Izvor: Sportske.net

Statistika kaže da je Slovenac najbolji golman u Ligama petice u dosadašnjem delu sezone.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Povezane vesti

Inter je lider na tabeli Serije A nakon 13 odigranih kola, a jedan od najzalsužnijih za ovakvo stanje stvari je čuvar mreže 'Neroazura' Samir Handanović.

Sada već bivši reprezentativac Slovenije je čak devet puta ove sezone sačuvao svoju mrežu na prvenstvenim utakmicama što je apsolutni rekord ne samo u Italiji, već i u Ligama petice.

Handanović nije primio gol na poslednja četiri meča Intera, na kojima je je Manćinijeva četa osvojila maksimalnih 12 bodova (Frozinone, Torino, Roma, Bolonja), a sačuvao je svoju mrežu i na utakmicma protiv Juventusa, Verone, Kjeva, Milana i Atalante.

Zanimljivo, Inter je sve ove pobrojane utakmice dobio minimalcem, osim derbija sa 'Starom damom' na 'Đuzepe Meaci' gde nije bilo golova.

U prvih 13 kola matiran je svega sedam puta, 'izbušili' su ga jedino fudbaleri Fiorentine koji su mu spakovali četiri komada na 'Meaci' u jedinom porazu 'Neroazura' do sada (1:4), prvi gol u sezoni primio je u drugom kolu protiv Karpija u gostima (1:2), a potom još po jedan u remijima protiv Sampdorije na 'Ferarisu' i Palerma na 'Barberi' (oba puta 1:1).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Joker96
Monday, 23.11.2015
19:19

Vrhunski golman, a posao mu dosta olaksava stoperski par Muriljo-Miranda, dugo Inter nije imao bolju odbranu.

avatar
Enciklopedija
Monday, 23.11.2015
23:02

Poslednja prava bili Lusio i Samjuel...Ova dvojica podsecaju na njih.