Niko kao Nemanja Matić!

Autor: Miloš Marković
petak 03.10.2014.
11:45
Izvor: Sportske.net

Srbi iz londonskog kluba su impresionirali ostrvsku javnost, nakon niza pohvala na račun Branislava Ivanovića, red je došao i na Nemanju Matića.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Impresionirani igrama srpskog tandema, ostrvljani naveliko Baneta i Nemanju opisuju kao najbolje i najvažnije fudbalere Čelsija u novoj sezoni.

I dok se kapiten srpske reprezentacije svojom snagom, predanim radom i nepokolebivim duhom nameće podjednako u odbrani i napadu, Nemanja Matić je ona poslednja figurica u Murinjovoj slagalici.

O tome je govorio i sam Portugalac.

„Matića smo vratili iz Benfika kako bi igrao, ne da sedi na klupi. On je onaj šraf koji nam nedostaje. Videli ste koliko je siguran sa loptom, pravi je monstrum.“, opisao je slikovito Murinjo svog igrača.

Srpski fudbaler je presudio Sportingu u Ligi šampiona sredinom nedelje, osim golom zadivio je i svojim držanjem na terenu u trenutku kada je pri svakom kontaktu loptom dobijao glasna negodovanja sa tribina.

Sazreo je igrački u potpunosti naš igrač, s pravom se predstavlja kao najbolji u Evropi na svojoj poziciji, kao 'rođak' Jaje Turea koji je proteklih sezona nosio krunu na sredini terena.

„Uprkos svojoj visini, Matić je izuzetno elegantan fudbaler koji svojim dugim nogama pravi probleme rivalima, po uzoru na Jaju Turea na koga neodoljivo podseća.“

„Nemanja Matić je fudbaler koji bi ove sezone mogao da donese konačnu prevagu i Murinjov tim vrati na put slave. Visoki fudbaler se nametnuo, u Murinjovoj formaciji on gotovo sam kontroliše celu sredinu terena, služi kao zaštitni zid Sesku Fabregasu.“, opisuje se Nemanja Matić.

Njegove brojke protiv Sportinga posebno su zadivljujuće.

Naime, osim pogotka, Matić je načinio i pet uspešnih uklizavanja i oduzimanja lopte, dva puta blokirao šut rivala, kompletirao 42 od ukupno 54 dodavanja.

Ističući da je Matić pre svega fudbaler koji odiše smirenošću i disciplinom u svojoj igri, engleski mediji ga upravo porede sa Branislavom Ivanovićem, čiji je učinak tokom čitave karijere u Čelsiju donekle bio i potcenjen do sada.

Ipak, Matić je uspeo da na pravi način iskoristi eleganciju Kloda Makelelea i sirovu snagu Majkla Esjena, te da donese radost i zadovoljstvo navijačima londonske ekipe koji ove sezone zaista uživaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke