Nikad jači Everton

Autor: Boban Filipović
četvrtak 20.07.2017.
15:36
Izvor: Sportske.net

Najiskusniji igrač Kumanovog tima ne pamti da su 'Karamele' imale bolji sastav.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Dugogodišnji reprezentativac Engleske i fudbaler sa dvodecenijskim stažom u Premijer ligi, tokom kog je krvario u dresu Aston Vile, Mančester Sitija i Evertona, Garet Beri, ubeđen je da će "Karamele" u narednoj sezoni biti "najslađe" od kako je on na 'Gudison Parku'.

"Ovo je definitivno najjači tim Evertona od kad sam došao u klub.

Vratio se Vejn Runi, on će svojim iskustvom i autoritetom biti ogromna potpora za mlade igrače. Mislim da u timu imamo idealan spoj mladosti i iskustva i da je ovaj tim sposoban da napravi velike stvari.

Svi znamo da je Premijer liga sve jača i jača i da svi klubovi troše mnogo novca na pojačanja, ali ja verujem da imamo tim koji može sa svima da se nadmeće."
izjavio je 36-godišnji vezista, koji je u prethodne četiri sezone odigrao je 154 zvanične utakmice i postigao pet golova u dresu Evertona.

Britain Soccer Premier League

Osim što se u klub vratio Vejn Runi, jedan od najvećih, ako ne i naveći igrač koji je ponikao u Evertonovoj akademiji u njenoj dugoj istoriji,  'Karamele' su ovog leta bile veoma aktivne na transfer pijaci i dovele pojačanja u svim linijama tima: jednog od najtalentovanijih engleskih golmana u ovom trenutku, Džordana Pikforda iz Sanderlenda; štopera Majkla Kina iz Barnlija, inače pitomca akademije Mančester Junajteda i dečka koji obećava, pa kapitena Ajaksa Davija Klasena, kreativca koji je Kumanovo "dete"; zatim najboljeg strelca Malage iz prošle sezone Sandra Ramireza, izdanka Barsine čuvene akademije 'La Masije'; pa holandskog beka Kuka Martinu iz Sautemptona, koga je Ronald Kuman svojevremeno doveo i na 'Sent Meris' dok je bio menadžer 'Svetaca', a sada u njemu verovatno vidi čoveka od poverenja dok se Šejmus Kolman ne oporvi od gadne povrede; kao i talentovanog i hitronogog Nigerijca Henrija Onjekurua, jednog od najboljih golgetera Župiler Lige prošle sezone, koji će za početak ostati u Belgiji na kaljenju u Andrelehtu.

I pored dolazaka ovolikog broja igrača u dosadašnjem toku prelaznog roka, za čije transfere je izdvojen ozbiljan novac, Everton je u plusu jer je na račun kluba legla veća suma od prodaje igrača no što je uložena u kupovinu gorepomenutih.

Britain Soccer Premier League

Najbolji strelac tima Romelu Lukaku je prodat Mančester Junajtedu za ogromne pare, priliv u klupsku kasu stigao je i sa 'Nou Kampa' i sa 'Vikaridž Rouda' jer je Barselona je iskoristila "pravo preče kupovine" i vratila u svoje redove Đerara Deulofeua, na koga Kuman nije ni računao, dok je Votford je još tokom prošle sezone odlučio da otkupi Toma Kleverlija, koji je, kao nekad dok je još bio mlada nada Mančester Junajteda, bio pozajmljen ovom klubu. "Kanulo" je i od prodaje Irca Aidena MekGidina Sanderlendu, a očekuje se tokom leta i "masan" profit od prodaje Rosa Barklija, kao i da se, kao njegova zamena, dovede prva zvezda Svonsija Gilfi Sigurdson. Za manje novca, razume se.

Za očekivati je da Kuman i sledeće sezone baci u vatru nekog igrača iz omladinskog pogona, kao što je u prošloj bio slučaj sa Tomom Dejvisom, Mejsonom Holgejtom, Ademolom Lokmanom, Dominikom Kalvert-Levinom. Njihova poletnost u kombinaciji sa iskustvom veterana (kapiten Fil Džagelka, Garet Beri, Lejton Bejns, Ešli Viljmas, Martin Stekleneburg, povratnik Vejn Runi), onih koji su već tu i u najboljim su godinama (Morgan Šnajderlin, Kevin Miraljas, Idrisa Gej, Aron Lenon, Oumar Niase, koji se vrtio sa pozajmice iz Hala, plus kvartet povređenih Šejmus Kolman, , Janik Bolasi, Rodrigo Funes Mori, Džejms MekKarti) i gorenavedenim pojačanjima, zaista ima potencijal da priredi veoma prijatno iznenađenje u predstojećoj sezoni.

Everton navijaci

Sve u svemu, holandski menadžer će na raspolaganju imati veliki fond igrača,  što mu ostavlja mogućnost da često rotira, a samim tim i štedi snagu svojih pulena. A to je veliki luksuz kada ekipu čeka borba a četiri fronta.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ghost Rider
Tuesday, 25.07.2017
01:06

Не видим ко ће надомјестити одлазак Лукакуа.

avatar
Red Demon
Thursday, 20.07.2017
22:53

Mozda konacno i uspeju dobiti najveceg rivala, nama se Vudburn nije ni rodio od poslednjeg puta kad su trijumfovali.

avatar
Aleksandar Sale Kis
Thursday, 20.07.2017
18:01

Everton ima prednost sto Kuman jako brzo uigrava ekipu sa puno novih igraca, fenomenalan posao je radio u Sautemptonu.

avatar
Filip MUFC
Thursday, 20.07.2017
16:32

Everton do titule!nBas bi bilo lepo da oni osvoje.

avatar
MancCity1
Thursday, 20.07.2017
16:27

taj everton nece u top 10 zavrsiti potpisujem

avatar
Karamela
Friday, 21.07.2017
12:13

Lupi glupost navijac MALOG kluba...

avatar
Gorčilo
Thursday, 20.07.2017
16:08

Jedva čekam početak PL. Još samo malo jače od 3 nedelje.

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 20.07.2017
15:39

Morata het-trik u drugom kolu na Bridzu,puca petarda u najavi,jadi Everton!

avatar
jack wilshere
Thursday, 20.07.2017
15:51

Zasto nisi ostao principijelan i zauvijek obrisao nalog? Sto izbjegavas da odgovoris na ovo? Pozz.

avatar
lonchy2909
Thursday, 20.07.2017
17:16

Brisace nalog kada murinjo I lukaku nagrde celzi kada se sretnu u prvenstvu

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 20.07.2017
16:26

Pa jesam stari je ostao zauvek ugasen!

avatar
The Truth
Thursday, 20.07.2017
15:52

Pregazice vas Everton.