Nije sve u titulama - Ovo je "Sveto Pismo" Primere!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.09.2014.
21:35
Izvor: Sportske.net

Svi ljubitelji španskog fudbala biće oduševljeni kada saznaju neke od najinteresantnijih činjenica koje su na fantastičan način navedene u infografiku koji vam ovim putem predstavljamo.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Španska liga spada u red najkvalitetnijih na svetu a mnogi su skloni da je okarakterišu kao najkvalitetniju ispred Premijer lige. Ukusi su različiti i ovim putem ne želimo da ulazimo u to koja liga može da ponese "nezvaničnu" titulu najbolje na svetu ali nema sumnje da Primera ima čime da se isprsi u odnosu na konkurente.

Popularna "La Liga" igra se od 1929. godine a oni koji španski fudbal doživljavaju kao najbolji, makar u Evropi, sigurno znaju da su najsvetlije stranice Primere ispisali Real Madrid i Barselona, odnosno igrači koji su nastupali za ta dva kluba.

Mlađim naraštajima u glavi je samo rivalitet Ronalda i Mesija, što nije nelogično ako se uzme u obzir koliko su dali španskom klupskom fudbalu, ali valja se podsetiti da postoje rekordi koje pomenuta dvojica još uvek jure i pokušavaju da dostignu.

Telmo Zara i dalje je prvi na listi najboljih strelaca Primere sa 251 golom ali Lionel Mesi ozbiljno preti Baskijcu jer mu do rušenja rekorda nedostaje svega 6 golova što će, bez sumnje, dostići u tekućoj sezoni.

Kada su asistencije u pitanju tu je novija garda iz redova Braselone neprikosnovena. Lionel Mesi, Ćavi i Inijesta drže prve tri pozicije a zajedno imaju 228 asistencija, a vrlo je interesantno da je prvi predstavnik Real Madrida na ovoj listi Anhel Di Marija (49 asistencija).

Rekord po broju datih golova u jednoj sezoni drži Leo Mesi (50), a najviše nastupa u La Ligi ima još jedan iz plejade slavnih igrača koji su imali čast da brane boje Barselone. Andoni Zubizareta upisao je 622 nastupa u La Ligi i to je kategorija u kojoj Ronaldo i Mesi nemaju šanse.

Ako se osvrnemo na neslavne rekorde tu glavnu reč vodi Serhio Ramos koji vodi na listi najčešće kažnjavanih fudbalera sa 83 žutih i 19 crvenih kartona.

Kada su klupski rekordi u pitanju Real Madrid vodi glavnu reč jer sa ponosom može da se pohvali liderskom pozicijom na večnoj tabeli, kao i na onoj koja se tiče najskuplje plaćenog i najskuplje prodatog igrača.


Tu si u neki neslavni rekordi Las Palmasa koji je jedini uspeo da naniže 11 poraza, ili Logronesovih 15 datih golova za čitavu sezonu.

Sve u svemu, infografik koji delimo sa vama donosi jako poučne stvari, posebno za ljubitelje španskog fudbala ili one koji ga gledaju kroz prizmu prepucavanja oko toga da je bolji Mesi ili Ronaldo.

Uživajte!

Primera
Primera

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke