Nije samo "Paca Inter", sad je i "Paca Milan"!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.09.2014.
14:54
Izvor: Sportske.net

Jeste li videli Pipov Milan. Patili su, pravili gluposti i na kraju odneli bodove iz Parme. Inter demolirao Sasuolo, Juve i Roma nisu impresivni, ali pobeđuju. Uvrede za Beniteza, navijači kažu da tribine nisu dovoljne da se pobeđuje kod kuće!

AP Photo/Marco Vasini
AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Da krenemo od očiglednog, Inter i Milan nisu kupovali skupo ovog leta, mnogi su imali sumnje, ali jučerašnje pobede vraćaju nade u lombardijski fudbal.

Naime i jedni i drugi igrali su sve, samo ne dosadan fudbal, Milan je priča dana. Pobeda u Parmi je izvojevana uz čak četiri primljena gola, gluposti odbrane, ali i fantastičnu viziju Meneza koji je odigrao simultanku sa Donadonijevim timom.

Francuz koji je kao slobodan igrač stigao iz PSŽ je postigao jedan od golova sezone, ali i terorisao odbranu "Vojvoda" koje su se nekoliko puta vraćale u igru, ali na kraju zabeležile i drugi uzastopni poraz.

Inter je nešto ranije, tokom nedeljnog popodneva zgromio Sasuolo. Zaza i Berardi su statirali, ovo je drugi put da su Emilijani izvukli "sedmicu" protiv Interista u dve godine.

Prošle ih je uništio Dijego Milito i to na njihovom stadionu, sada je dželat bio Ikardi sa tri gola. Kako bilo, Argentinci su im zla kob, rešetao ih je i Osvaldo koji je postigao svoje prve golove za novi klub.

Dan ranije su najveći kandidati za titulu Juventus i Roma stigli do trijumfa. "Nindža" Naingolan je golom u Empoliju rešio pitanje pobednika. Domaći nisu gotovo ni pripretili, a ni Roma nije blistala.

Što se Juventusa tiče, lako su savladali Udineze, čini se da je Karlitos Tevez prevaga u ovakvim mečevima, a takođe se može primetiti da šampion igra drugačije nego pod Konteom, više čuva loptu, ritam je slabiji, ali su sigurniji u odbrani.

Pred kraj je debitovao Morata, imao jedan dobar pokušaj, zahvalio se navijačima na podršci, a imaće priliku da zapali "Arenu" već sutra u Ligi šampiona protiv Malmea.

Juve i Milan su tako poslali pozivnicu navijačima za sledeću subotu kada ćemo na "San Siru" videti prvi veliki derbi sezone.

Razočarao je Napoli, uvrede za De Laurentisa, zvižduci Benitezu posle poraza protiv Kjeva. "Pipita" je promašio penal, Maksi Lopez ugasio Vezuv, jednostavno su se domaći ispromašivali.

Navijači kažu da nisu oni zaduženi da postižu golove, ljuti su na predsednika koji za razliku od prošlog leta nije baš zavukao ruku u džep za pojačanja. U svakom slučaju posle eliminacije iz Lige šampiona, ovo je novi šamar za južnjake, ali tek je početak sezone, rano je da se svode računi.

Lacio je stigao do prvih bodova, naši su igrali, ali je Kandreva, neosporno prva zvezda tima pogurao "L'Akvile" ka pobedi. Kada govorimo o Srbima, Siniša Mihajlović je sigurno imao dobar apetit za ručak, dobili su Torino u "matine" terminu, sa četiri boda iz dva meča sezona deluje obećavajuće za Dorijane.

Odličan vikend za lombardijski fudbal upotpunila je "Boginja" Atalanta. "Orobići" su se vratili pevajući iz nove "Zemanlandije", sa Sardinije, savladali su Kaljari koji je tipovan kao jedan od glavnih kandidata za ispadanje...

Fiorentina bez "Pepita" ne daje golove, imali su i igrača više protiv Đenove, ali nedostaje Đuzepe Rosi. Mreža Perina je ostala netaknuta, prvi bod i za jedne i za druge, ali ono slađe parče putuje u Liguriju.

Večeras Luka Toni protiv svog nekadašnjeg kluba Palerma zatvara kolo, videćemo šta nas čeka sledeće godine od "ludog Milana", uvek takvog Intera, ali i Juventusa i Rome koji će po većini voditi mrtvu trku za titulu.

Da li milanski klubovi imaju nešto da kažu na to?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke