Nije samo Kristijano "čovek od rekorda", i Iker blizu istorije!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.09.2014.
10:14
Izvor: Sportske.net

Cela Španija priča o Ronaldovom proseku od dva gola po meču. U poslednjih 60 godina, takvog strelca na Pirinejima nije bilo. Ali, i osporavani kapiten Kasiljas ima čime da se podiči, iako ga FIFA15 proziva da je jedino u njihovoj igrici starter!

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Kristijano je porušio sve rekorde sa svojih 10 golova. Naime, on je pretekao Di Stefana i Aransija koji su 1959. odnosno 1969. postigli po 9 golova u prvih šest kola šampionata.

Ronaldo je odigrao pet mečeva u prvenstvu, u San Sebastijanu nije bio u timu, daje dva gola po meču. Podsetimo, postigao je i dva gola protiv Sevilje u Superkupu, a strelac je bio i u Ligi šampiona, na startu protiv Bazela.

Inače, nikada niko u Primeri od 1954. dakle 60 punih godina nije dao dvocifren broj golova u prvih šest mečeva šampionata.

Recimo i da kada je u jesen 2011. dao sedam golova za isti ovaj period, sezonu je završio sa 46 golova, to mu je i najbolja u karijeri. Dakle, postoje svi uslovi da postavi nove standarde u svetu fudbala.

Nekako u senci svih ovih Ronaldovih dostignuća ostao je Iker Kasiljas. Kapiten se vratio na gol na "El Madrigalu", sačuvao je mrežu, nije imao mnogo posla, Ramos i Varan su odradili odlično u odbrani.

Zanimljivo da je za Kasiljasa ovo bila 687. utakmica na golu Reala i da se on približava apsolutnim rekordima u broju nastupa.

Ove sezone bi trebalo da stigne nekadašnjeg kapitena Manuela Sančiza koji je odigrao 710 mečeva, a naredne sezona (mada je teoretski moguće i ove) svog prethodnika sa trakom, Raula, koji je 743 puta oblačio dres "Los Blankosa".

Iza Kasiljasa ostali su Santiljana, Hento, Ijero, Kamačo, Piri, Guti...

Inače, Iker iako treći na večnoj listi po broju odigranih utakmica je drugi po broju pobeda. Golman Reala je dobio 313 utakmica, i ove godine će ako Merengesi budu dobijali prestići Raula koji ima 14 pobeda više.

A znate li ko je apsolutni rekorder, takođe golman?

Sadašnji direktor Barselone, Andoni Zubizareta je dobio za Katalonce 333 meča. Dakle, sa još 20 pobeda u sezonu (računaju se naravno mečevi u kojima bi bio na golu), Iker će postati apsolutni rekorder.

Pa kada FIFA15 tvituje da je njihova igrica jedina u kojoj je Kasiljas starter (potkačili su na isti način i Pikea), ne bi škodilo malo više poštovanja, posle svih ovih brojeva...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke