Nica hita ka Ligi šampiona

Autor: Boban Filipović
subota 05.03.2016.
21:54
Izvor: Sportske.net

U finišu sezone u francuskoj Ligi 1 vodiće se velika borba za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje. Mnogo ekipa pretenduje na tu poziciju, a na njoj se trenutno nalazi Nica.

BETA/AP Photo/Lionel Cironneau
BETA/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Fudbaleri Nice prekinuli su seriju od četiri prvenstvene utakmice bez pobede pošto su večeras pred svojim navijačima savladali prežaljeni Troa rezultatom 2:1.

Žerman je doveo domaćina u vođstvo nakon 12 minuta igre, ali ono nije dugo potrajalo pošto je Žan vratio fenjeraša u egal u 26. minutu.

Gosti su odolevali do 73. minuta kada im je presudio Traore na asistenciju Žermana.

Lil se vratio na pobednički kolosek upisavši pobedu protiv Remsa rezultatom 2:0. Vodeći gol postigao je Roni Lopes nakon nešto više od sat vremena igre na stadionu 'Pjer Moro'. Gosti iz 'komšiluka' su poslednjih pet minuta igrali bez isključenog Devoa, a domaćin je brojčano nadmoćniji potvrdio trijumf u nadoknadi preko Edera.

Bordo je ostao bez celog plena u 90. minutu na svom terenu protiv Gezelek Ažaksjoa. Žirondince je doveo u vođstvo Diabate sa 'bele tačke' u finišu prvog poluvremena, a konačnih 1:1 postavio je Larbi.

Golova nije bilo u duelu između Anžea i Sent Etjena, kao ni na Korziki, gde je Bastija ugostila Lorijen.

Najnepolularnijim rezultatom završio se i prvi meč subotnjeg programa 29. kola Lige 1 na 'Parku Prinčeva' u okršaju PSŽ-a i Monpeljea, mada treba dodati da je Loran Blan odmarao veliki broj standardnih prvotimaca zbog predstojećeg revanša 1/8 finala Lige šampiona protiv Čelsija na 'Stamford Bridžu'.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke