Nezaustavljivi Arsenal!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.04.2015.
20:21
Izvor: Sportske.net

Osma u nizu Arsenala u Premijer ligi, sada je definitivno najveći konkurent Čelsiju za titulu.

Beta/AP Photo/Dave Howarth, PA Wire
Beta/AP Photo/Dave Howarth, PA Wire

Povezane vesti

Barnli je uspevao da zaustavi ekipe koje se bore za vrh tabele u Premijer ligi ove sezone, ali ne i Arsenal koji je vezao osmu pobedu u nizu.

U poslednjih 11 utakmica Arsenal je zabeležio 10 pobeda, jedini poraz je onaj kod kuće od Monaka u osmini finala Lige šampiona.

Znali su fudbaleri Arsenala da je Barnli veoma opasna i tvrda ekipa kod svoje kuće kada gostuju vodeće ekipe Premijer lige, ali su uspeli da ih "načnu" već u 12. minutu meča nakon što je Sančez propustio dve prilike na samom startu.

Bio je to pravi karambol u šesnaestercu Barnlija, lopta se odbijala do igrača Arsenala, na kraju je do nje došao Aron Remzi koji odličnim udarcem vara golmana domaćih, Hitona, za prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena beležimo jednu priliku za Barnli nakon slobodnog udarca Tripijera, ali je Ospina bio na mestu. Imao je i Arsenal svoju priliku iz slobodnog udarca, loptu koju je ka golu uputio Santi Kazorla prošla je za malo pored rašlji gola Barnlija.

Drugo poluvreme dosta mirnije, bez nekih velikih prilika na obe strane. Arsenal je imao više loptu u svom posedu u tom delu igre, više nego duplo, i na taj način su uspeli da sačuvaju prednost do samog kraja utakmice.

Bilo je tu par poluprilika preko Sančeza i Velbeka, ali bez promene, kao što smo i napisali.

Dakle, samo 4 boda prednost Čelsija u odnosu na Arsenal, ali "Plavci" imaju dve utakmice manje.

Gol sa ovog meča možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke