Nezadrživi Ronaldo vodio 'Galaktikose' do trofeja!

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 12.08.2014.
22:36
Izvor: Sportske.net

Bez većih problema, Real Madrid stigao do prvog trofeja u novoj sezoni u meču Superkupa Evrope protiv nemoćne Sevilje. Konačan rezultat bio je 2:0.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Izuzetno zanimljiv meč odigran je večeras u okviru Superkupa Evrope u Kardifu, a snage su odmerila dva kluba iz španske Primere - Real Madrid i Sevilja, osvajač Lige šampiona i osvajač Lige Evrope.

Već po imenima fudbalera u startnim postavama bilo je jasno da su 'Merengesi' apsolutni favoriti, pošto smo od starta mogli da ih vidimo u najjačem sastavu, sa novim pojačanjima Tonijem Krosom i Hamesom Rodrigezom, dok je Kejlor Navas ostao na klupi.

Real je u toku čitavog meča imao kontrolu nad utakmicom, Sevilja je bila prinuđena da se brani, a zahvaljujući odbranama Beta, Madriđani su nakon 45 minuta imali samo minimalnu prednost.

Sevilja je uspela da se odbrani nakon šuteva Bejla i Ronalda u 19. i 26. minutu, ali je bila nemoćna nakon njihove zajedničke akcije u 30. minutu. Velšanin i Portugalac su zamenili strane, Bejl je centrirao sa desne, a Ronaldo je bio sam u kaznenom prostoru i bez većih problema dovodi Real u vođstvo.

Britain Soccer Super Cup

Nedugo zatim, videli smo i jedinu ozbiljnu priliku za Sevilju u prvih 45. minuta. Neodlučnost odbrane Reala u 34. minutu iskoristio je Kariko, koji je šutirao sa nekoliko metara, ali je Iker Kasiljas sjajno intervenisao, pa se sa 1:0 otišlo na odmor.

Već nakon nekoliko minuta igre u drugom poluvremenu, na semaforu je pisalo 2:0. Benzema je pronašao Ronalda na ivici kaznenog prostora, a CR7 je snažno šutirao levom nogom u Beta, koji je loše intevenisao i dozvolio da mu lopta prođe kroz ruke.

U 68. minutu mogao je da se proslavi i do tada uglavnom neprimetni Hames Rodrigez. Skupo plaćeni Kolumbijac šutirao je iskosa sa leve strane kaznenog prostora, ali je Beto uspeo da sačuva svoju mrežu.

Završnica meča donela je nešto sporiji tempo, Sevilja je pokušala da stigne do gola, ali pobednik je bio odlučen, a trofej Superkupa Evrope potpuno zasluženo ide u Madrid.

Vaši utisci? Da li će Real biti prvi tim koji će uspeti da odbrani trofej Lige šampiona?



Britain Soccer Super Cup

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke