Nezadovoljni Murinjo najavio istragu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.11.2016.
09:37
Izvor: Sportske.net

Ništa se ne odvija prema planovima Žozea Murinja u Mančester Junajtedu. Šta je krenulo loše?

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Žoze Murinjo smatra da nije problem u igrama na terenu već funkcionisanju kluba. Tu se naravno ne misli na finansije, već organizaciju. Portugalac je začuđen kako ne funkcioniše ništa, počev od planiranja turneja, do medicinske službe kluba.

On za veliki broj povreda koje se ne dešavaju samo njemu (isti problem je imao i Van Gal) krivi pogrešan tajming turneja, ali i lošu logistiku, tačnije korišćenje naučnog pristupa u tretiranju povreda.

Ako je verovati medijima u Engleskoj, on stvari upoređuje sa Čelsijem gde je imao mnogo manje takvih problema i gde je mogao većinu igrača da koristi iz nedelje u nedelju, u gustom rasporedu, bez bojazni od povreda.

Uz to, proces oporavka je bio kraći, pa je Murinjo najavio istragu i analizu problema koji ga prate i koji su po njemu ključni za rezultate.

Sa druge strane, ni sam klub nije zadovoljan, pre svega Murinjovim tretmanom nekih igrača, time što njegovo nezadovoljstvo curi u javnost, situacija sa kojom se suočio javno kritikovani Šo, nije naišla ni na razumevanje samih fudbalera.

Uz to, prelazni rok nije doneo očekivane rezultate, Mihtarijan ne dobija šansu, do sada ni Pogba, ni Ibrahimović i pored nagoveštaja nisu pokazali to zbog čega su dovedeni. Doduše, možda su očekivanja bila prevelika.

Sve to utiče na Murinja, čije reakcije pokazuju da nije baš srećan, da se mnoge stvari ne poklapaju sa njegovim viđenjem pre svega funkcionisanja kluba.

Međutim, sa druge strane, da Junajted uđe u seriju pobeda, verovatno bi se pričale druge priče, jer ništa ne uspeva kao uspeh, to svi znamo.

Videćemo kako će klub reagovati u prelaznom roku, govori se da Murinjo traži novog štopera, ali i desnog beka, da bi mogao da se oslobodi nekih igrača kako bi nezadovoljne praktično odstranio. On ne voli veliki broj fudbalera, smatra da oni koji ne igraju šire nezadovoljstvo, taj problem je imao u Realu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vidicnemanja
Friday, 11.11.2016
21:12

Stoji da Murinjo nije onaj stari,ali stoji da Junajted nema igrace ni za top cetiri PL.Treba mu dati vremena pogotovo sto situacija u klubu ni izbliza nije idealna.Ako se januara ne pojaca pameto,bice lose i po Murinja i za Junajted..Tim nema ni vodju na terenu,Pogba i Zlatan nisu opravdali renome koji uzivaju,u odbrani nema igraca tipa Ferdinanda ili Vidica.Sve u svemu,trenutno prosecan tim kome ni odlican trener ne moze pomoci

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 10.11.2016
21:13

obelodaniti ovakve informacije koje se ticu samo unutar kluba je krajnje ne profesionalno,sva ta logistika i problemi sa lekarskim timom se resavaju iza zatvorenih vrata,a ne na konferenciji za stampu jer tako samo urusavas ugled i reputaciju kluba.nekim ljudima jednostavno ne vredi pricati.

avatar
HHadzimontagic
Thursday, 10.11.2016
20:11

Reci te Murinju da je loto trener, nikad njegove ekipe nisu igrale moderan fudbal, igrao je protiv velikih ekipa kao treceligas. Murinjo loto trener, nikad se nijedan trener u fudbalu nije uvelicavao kao Murinjo.

avatar
felipe_mello
Thursday, 10.11.2016
19:22

kad nesto ne valja, ovaj covek je neverovatan, sve krivi samo ne sebe

avatar
Scholes
Thursday, 10.11.2016
13:58

Sad vec postaje iritantan.. Verovao sam da moze da podigne Junajted, ali ocigledno da je procitan i da vise nije tesko igrati protiv njegove taktike.. Jos kad pocne sa ovakvim nebulozama i da svaljuje krivicu na druge stvarno pokazuje koliko je ljigav.

avatar
Pukovnik
Thursday, 10.11.2016
13:53

Cuj desnog beka, bekovi su mozda i jedina pozicija u junajtedu koja je odlicno pokrivena, na lijevoj strani So(Roho, Blind), a na desnoj Valensia, Darmian, i Dzons moze igrati tu poziciju.

avatar
Thursday, 10.11.2016
13:24

Procitao sam jednu odlicnu kolumnu kod komsija Hrvata,gde se Klomumna bazira da li murinjo vise pripada elitnim trenerima,covek samo skrece paznju prebacuje na drugeveze o trenerstvu on vise nema.

avatar
MANUTD
Thursday, 10.11.2016
20:38

Trenersko znanje nije nesto sto se moze izgubiti preko noci. Treneri su sa godinama jos bolji, jer iskustvo igra ogromnu ulogu u tom poslu.

avatar
mak_juventino
Thursday, 10.11.2016
13:10

Ponadao sam se da je najavio ostavku ...

avatar
mrancic
Thursday, 10.11.2016
12:21

Ili će on da menja Junajted ( u pravu je) ili će da dobije šut kartu.Pre bi rekao ovo drugo jer ,za sada,nema rezultata.A Šoua je on hteo u Čelziju.

avatar
henrikh mkhitaryan
Thursday, 10.11.2016
12:20

Sada je jos i detektiv:-D

avatar
Mangus
Thursday, 10.11.2016
11:50

Pa kad istreses 200 milki na 3 igraca, a treba ti realno 8,9, ne znam sta ocekuju? nDa roho i blind nose odbranu?

avatar
air-max
Thursday, 10.11.2016
11:31

kad Murinju ne ide svi su mu krivi od doktora do prodavaca semenki na Old Trafordu, a samo on nije

avatar
Thursday, 10.11.2016
11:30

Mnogo je igrača koji su u tripu da su klasa, a nisu vrijedni dresa Junajteda i onda su nezadovoljni što ne igraju. Ima i mladih igrača koji zaslužuju da s vremena na vrijeme dobiju šansu, prije svih Rašford i Fosu-Mensa. Treba da odu Felaini, Jang, Depaj, još u Januaru, a na eventualno na ljeto i Šnajderlin, Roho, Blind..

avatar
AfricaLoF
Thursday, 10.11.2016
19:38

Veoma objektivan komentar. U potpunosti si u pravu. Na zalost Junajteda, potrebna im je korenita promena u igrackom kadru. Imam osecaj da se kupovalo tek reda radi i nadali se da ce neko u trenutku zaigrati bolje nego sto je do tada igrao.

avatar
NIKE
Thursday, 10.11.2016
10:54

Nisu Miktarijan, Snajderlin, Švajni, Marsijal i ostali krivi što Mourinho ne koristi njihove usluge, nego mu igraju Felaini, Runi, Herera i Lingard, nije to do povreda, osim Baija svi prvotimci su mu trenutno zdravi - iskreno bi volio da dobiju Arsenal, to bi im bio povratak na velika vrata u borbu za top 4.

avatar
Red blood
Thursday, 10.11.2016
19:26

A u slucaju poraza,momentalno se oprastaju od titule,a tada bi i top 4 izgledalo kao naucna fantastika.