Nevil traži pomoć od Mesija da smeni Blatera!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.05.2015.
09:54
Izvor: Sportske.net

Legendarni kapiten Junajteda ima plan za smenu predsednika FIFA.

Beta/AP Photo/Keystone,Ennio Leanza
Beta/AP Photo/Keystone,Ennio Leanza

Povezane vesti

U autorskom tekstu za "Telegraf" Geri Nevil kaže da je samo jednom video Blatera uživo, i to pre dve godine kada je FA slavila vek i po postojanja.

"Govorio je suvislo dva tri minuta, posle se pretvorilo u teror. Pričao je i pričao besmislice i to je trajalo dugo. Kao na dečjem rođendanu kada pomislite da se svećica ugasila, a plamen se ponovo pojavi. Kad smo mislili da se završilo, počeo je ponovo. Bilo je to bizarno iskustvo", kaže Nevil.

Nekadašnji kapiten i vođa Fergijevog Junajteda smatra da pojedinačni protesti nisu dovoljni, da to što bivši igrači i navijači dižu glas neće promeniti ništa, jednostavno Blater ima glasačku mašinu.

"Ni Platini ništa ne može, skidam mu kapu što je digao glas, ali on ne može da kontroliše svoju federaciju, Francuzi su glasali za Blatera"
, podseća Nevil.

"Voditi FIFA je najlakši posao na svetu, organizuješ Mondijal jednom u četiri godine i ubediš sponzore da daju novac", objašnjava on.

Koje je jedino rešenje da se smeni Blater?

"Moramo da mu oduzmemo igrače. Da kroz naše organizacije jednostavno sprečimo da najbolji igraju na Mondijalu. Zamislite situaciju u kojoj Mesi ili Ronaldo odbiju da igraju na Mondijalu zbog Blatera i njegove glasačke mašine. Sindikat fudbalera mora da ustane. Bez igrača svi ti političari koji zarađuju na fudbalu su ništa"
, smatra Nevil.

Odlična ideja, ali zamislite da vodeći fudbaleri gledaju nešto drugo osim sebe i svojih ugovora?

Nemoguće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ilija Ikic
Saturday, 30.05.2015
18:26

Nevil je pametan isto koliko je I bio dobar igrac. Bio je rupa u odbrani Mancestera. Secam se da sam se uvek nadao da Arsenal ima sanse protiiv Junajteda akoigreaju braca Nevil. Blater je izabran I tacka.

avatar
Barça el honor
Saturday, 30.05.2015
14:48

Ovo je izvodljivo jedino da svi fudbaleri top klase bojkotuju mondijal,ne moze jedan covek ili dvojica. Ili cela reprezentacija,ali bi opet onda tu bile sankcije za tu ekipu ili za nekog igraca. Blater bi onda ubacio na SP andoru,san marino i slicne :) Nema od ovoga nista,realno nece niko da bojkotuje SP zbog ovih stvari.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 30.05.2015
10:59

da molis mesija?pa on je mesijev covek jesi video kako je bio srecan kad je mesi dobio zlatnu loptu on mu ih poklanja ne odgovara to mesiju a ni barsi jer i oni imaju tu neku pomoc

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 30.05.2015
14:23

Aha, tako što kazne Suareza 4 mjeseca ili tako što Barci udare zabranu za transfere ili tako što produže prvi put u historiji glasanje za zlatnu loptu 2013 godine kada se Mesi povredio samo kako bi je Ronaldo konačno dobio. Ali ako uzmemo u obzir da je Real Madrid 1 od 3 kluba koji su osnivači FIFA-e i ne treba nas čuditi zašto je to tako :)

avatar
Zvezda u srcu!
Sunday, 31.05.2015
10:19

Samo da te ispravim za Suareza i njegovu kaznu zaradio je na SP dok je jos bio igrac Lpoola,ovo ostalo se slazem...Mada mislim da je trebao biti neko drugi predsednik FIFE,nadao sam se da ce biti Figo al eto navodno se svi na kraju povukli (zanimljivo)... :D

avatar
Barça el honor
Saturday, 30.05.2015
14:28

Sve je namestio barsi i mesiju, i ove golove sto daje barsa i trofeje sve je to blater zasluzan

avatar
Amar Zo
Saturday, 30.05.2015
10:47

To bi urodilo plodom , ali zamislite da na predstojecem Mondijalu ne gledamo Mesija,Ronalda,Robena,Azara... to bi bilo zaista tuzno

avatar
StefaNN
Saturday, 30.05.2015
10:34

Bas njih briga za Blatera. Kao da oni igraju fudbal zbog njega. Smesan predlog.

avatar
cika anonimni
Saturday, 30.05.2015
10:02

Hahaha ova mu je dobra da Mesi i Ronaldo ne igraju na Mondijalu zbog Nevila