Nevil otišao, 'Slepi miševi' progledali

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.04.2016.
11:38
Izvor: Sportske.net

Kratak boravak bivšeg engleskog reprezentativca na klupi Valensije verovatno će ostati upamćen kao jedan od najmračnijih perioda u istoriji kluba.

BETA/AP Photo/Alberto Saiz
BETA/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Da se ne ponavljamo, Valensija sa Garijem Nevilom za kormilom nije ličila ni na šta.

Englez bez ikakvog trenerskog iskustva je doveden na 'Mestalju' da pokrene stvari na bolje nakon eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona (zbog čega je uostalom njegov prethodnik Nono Espirito Santo dobio 'šut kartu'), ali umesto toga kola su nezadrživo krenula nizbrdo. Rezultati govore sami za sebe, španski velikan se umesto za plasman na evroscenu borio za goli život i opstanak.

Kada je već vrag odneo šalu i kada su 'Slepi miševi' bili svega par bodova daleko od opasne zone, uprava kluba rešila je da uruči otkaz legendi Mančester Junajteda.

Prelazno rešenje na poziciji trenera pronađeno je u Paku Ajestaranu, čoveku koji je početkom ovog veka bio asistent Rafi Benitezu na 'Mestalji'. Bilo je to vreme kada je Valensija dva puta osvojila špansku Primeru, osvojila kup UEFA, pre toga igrala finale Lige šampiona.

Na 'vatrenom krštenju' Ajestarana na klupi, Valensija je prerpela poraz na Kanarskim ostrvima od zahuhtalog Las Palmasa (2:1) iako je rano povela, ali onda su usledile tri vezane pobede i napravljen veliki pomak na tabeli. 'Slepi miševi' su osmoplasirani tim Primere na četiri kola pre kraja sezone i koliko god čudno zvučalo, brige oko opstanka bi trebalo da su prebrinute.

Sa Pakom Ajestaranom za kormilom, Valensija je na 'Mestalji' tukla Sevilju sa 2:1 golom Alvara Negreda u nadoknadi, potom je odnela ceo plen sa 'Nou Kampa' (1:2), da bi uspon forme definitivno potvrđen sinoć 'pokerom' protiv Eibara (4:0).

Lako je biti general posle bitke, ali nemoguće je ne zapitati se šta je trebalo Valensiji da se glupira sa Garijem Nevilom, čovekom bez ikakvog trenerskog iskustva i koji se razume u španski fudbal kao Marica u znate već šta...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 22.04.2016
20:20

Isto tako ce biti i kad ode LVG

avatar
The KING(guapo)
Thursday, 21.04.2016
12:43

Nevil nema harizmu,personaliti jednostavno bez toga ne mozes da budes veliki trener.