Nesuđeni "Tobdžija" presudio "Labudovima"

Autor: Boban Filipović
subota 18.03.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net

Na krilima napadača koji je prošao Arsenalovu školu, ali nikada nije dobio pravu šansu u seniorskoj konkurenciji, "Trešnjice" su pred svojim navijačima zabeležile važnu pobedu u borbi za opstanak protiv direktnog konkurenta.

EPA/KERIM OKTEN
EPA/KERIM OKTEN

Povezane vesti

Poslednja utakmica subotnjeg programa 29. kola Premijer lige odigrana je na 'Din Kortu', gde je Bornmaut slavio protiv Svonsija sa 2:0.

Junak pobede ekipe Edija Houa bio je Benik Afobe. Snažni centrafor, za koga nije bilo dovoljno sluha u Arsenalu, najzaslužniji je za oba gola "Trešnjica".

Bornmaut je poveo posle pola sata igre kada je udarac Afobea sa ivice šesnaesterca završio u mreži pošto je lopta na putu ka golu zakačila štopera gostiju Mosona, promenila pravac i prevarila Fabijanskog.

Ipak, valja dodati da je Svonsi nekoliko minuta ranije oštećen za nedosuđen penal, kada je Pju igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija Majk Din se nije oglasio i pustio da se igra nastavi.

Minimalna prednost 'Trešnjica' bila je na snazi do 72. minuta, kada je Benik Afobe rešio sve dileme posle asistencije Džošue Kinga.

Mogla je pobeda domaće ekipe da bude još ubedljivija, ali je Lukas Fabijanski odličnom intervencijom ukrotio udarac glavom Knga desetak minuta pre kraja utakmice.

Ostalo je 2:0, Bornmaut se sa ova tri boda probio do 11. mesta na tabeli, dok je Svonsi zbog pobeda Lestera i Kristal Palasa u 29. kolu sada prvi iznad opasne zone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke