Nesta otkrio - Šta nedostaje Italiji?

Autor: Beta Beta
utorak 15.11.2016.
12:05
Izvor: Beta

Jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena Alesandro Nesta rekao je danas da državni tim nema kvalitet da se suprotstavi svetskom prvaku Nemačkoj ili nekim drugim reprezentacijama.

Beta/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP
Beta/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Povezane vesti

Nesta, koji je sa Italijom osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, požalio se na standard igrača koji igraju za državni tim.

Italija je ovog leta, pod vodjstvom selektora Antonija Kontea, takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj završila u četvrtfinalu, porazom od Nemačke posle penala. Mediji i navijači su uprkos tome hvalili igru državnog tima, koji je na putu do četvrtfinala pobedio favorite Belgiju i Španiju.

"Italija je igrala veoma dobro na Evropskom prvenstvu, s obzirom na igrače. Imali su sjajnog trenera Antonija Kontea. Medjutim, nisu mogli da postignu više od toga, pošto u današnje vreme nema dovoljno kvalitetnih igrača u Italiji koji bi mogli da se suprotstave Nemačkoj ili drugim ekipama"
, rekao je Nesta, preneo je Omnisport.

Posle odlaska Kontea, po završetku Evropskog prvenstva, reprezentaciju Italije preuzeo je Djampjero Ventura. On je na debiju poražen od Francuske u prijateljskoj utakmici, ali je nanizao četiri utakmice bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

U Grupi G Italija je pobedila Lihtenštajn, Makedoniju i Izrael, a odigrala je nerešeno sa Španijom sa kojom deli prvo mesto na tabeli sa po 10 bodova.

Upitan da li je Ventura pravi čovek za selektora Italije, osvajač tri šampionske titule u Seriji A i dve Lige šampiona Nesta rekao je: "Ne znam, videćemo. Teren će sve reći".

Na pitanje da li bi Mario Baloteli mogao da se vrati u državni tim, Nesta je rekao da sve zavisi od 26-godišnjeg napadača Nice. Baloteli je poslednji put igrao za reprezentaciju 2014. godine. On je ove sezone u šest prvenstvenih utakmica postigao šest golova za Nicu.

"Dobio je mnogo šansi, sve je na njemu. Ponekad je igrao dobro, ali mora da poštuje ono što kaže trener, nemoguće je da takav talenat ne sija u državnom timu. Ako nije u ekipi, sam je kriv", rekao je Nesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 15.11.2016
19:02

doduse imali su srece protiv nemaca ne bi ni izjednacili da boa nije bezveze igrao rukom

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 15.11.2016
16:58

Kako nije mogla dalje od toga na EP kad je ispala na penale od Nemacke, nije izgubila 6:0. Da su prosli mogli su osvojiti. Pitanje za Nestu: Da li je Portugal imao kvalitet za titulu?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 15.11.2016
13:25

pa da kad u ekipi imaju igrace koji su stariji od vatre...treba ubaciti mlade igrace i odmah napraviti smenu generacija jer nemaju toliko tesku grupu u kvalifikacijama i trebaju spremiti mlade igrace za SP 2018

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
13:15

Osvajac pet, a mozda i sest titula prvaka Italije, a i u Evropi (citaj: LS jer mi ne igramo Intertoto kup:-)) smo bili osteceni pre tacno deset i po godina i devetnaest dana, znaci, uskraceno nam je finale protiv Arsenala u Parizu. Nije samo ocigledan nedostatak kvaliteta problem Italijana, i kod njih ima primera da pojedini igraci ne dobijaju poziv iako to objektivno zasluzuju i po svim parametrima i po svakoj mogucoj fudbalskoj logici i rezonovanju, ne znam da li ce preiskusni Ventura to da iskoreni, ali se nadam da hoce.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 15.11.2016
13:24

dosadan si sa ovim nekim komentarima...samo pises neke postave ekipa po 100 puta...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
13:56

Gde ti ovde vidis postave? Jednu recenicu sam posvetio onome sto pisem skoro svakog dana, ima i gorih komentara za tvoju reakciju:)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 15.11.2016
13:24

dosadan si sa ovim nekim komentarima...samo pises neke postave ekipa po 100 puta...