Nesigurni Junajted u seriji, Liverpul se pokrenuo!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.12.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Igra se ove nedelje vanredno kolo Premijer lige, a danas su pobede zabeležile dve najtrofejnije ekipe u Engleskoj.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted je na svom terenu dočekao ekipu Stouka, do ove utakmice imali su vezane tri pobede, a svi su očekivali još jednu kako bi se ekipa učvrstila na četvrtom mestu i ušla u borbu za još viši plasman.

Nije bilo nešto preterano prilika na obe strane, a prvi je pripretio Junajted nakon jedne loše intervencije Begovića nakon čega se obrukao Erera.

Junajted je poveo u 21. minutu preko Felainija koji je na sjajnu asistenciju Erere glavom sa nekoliko metara postigao gol i tako još jednom ućutkao svoje kritičare.

Ipak, radost domaćih je trajala samo 18 minuta pošto je Nzonzi iskoristio smušenost odbrane Junajteda i sjajno gađao ugao gola De Hee.

Konačan rezultat postavio je Huan Mata u 59. minutu. Do tog trenutka nije bilo šansi u drugom delu igre za obe ekipe, a onda je Mata izveo jedan slobodan udarac. Lopta nikog nije zakačila na putu ka golu, iako je slavio Markus Roho, odsela je u uglu gola Begovića za 2:1.

Nakon tog gola Junajted je i dalje imao ofanzivu, Vilson koji je danas menjao povređenog Runija (povredio se na meču sa Halom) imao je par dobrih prodora, ali i propuštenih šansi.

Nije bilo promene do kraja, ostalo je 2:1, iako su fudbaleri Stouka imali tri odlične prilike, ponovo smo videli nesigurnost odbrane Junajteda i neverovatne odbrane De Hee. Ešli Jang je u poslednjem napadu spasio čist gol svojom intervencijom na gol liniji.

Golovi OVDE.

Liverpul je gostovao ekipi Lestera kojoj najverovatnije predstoji borba za opstanak ove sezone. Ekipa Brendana Rodžersa je zabeležila značajnu pobedu, na kraju je bilo 1:2.

Počelo je veoma loše po ekipu za koju ni danas nije nastupio Lazar Marković odlukom trenera. Nakon jednog šuta Uloe lopta je udarila u stativu, a zatim pogodila nesrećnog Minjolea i na kraju završila u golu.

Trgnuli su se fudbaleri Liverpula, odmah su krenuli ofanzivnije, a Adam Lalana je nakon jednog skoka Lamberta došao do lopte, šutirao sa nekih 15 metara i pogodio nebranjeni ugao gola golmana Šmajhela.

Možda je čak i Lester bio nešto ofanzivniji do kraja meča, a to im se obilo o glavu u 54. minutu. Stiven Džerard je došao do lopte, šutirao u donji desni ugao i pogodio.

Imao je Kambijaso priliku da izjednači iako je Lester imao igrača manje, ali nije pogodio gol Minjolea.

Liverpul je obezbedio pobedu nakon jedne greške golmana Šmajhela, lopta je došla do Sterlinga koji "štiklom" šalje loptu Hendersonu kome nije bilo teško da postigne gol.

Golovi OVDE.

stiven dzerard
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Ki Su Jung je postigao prvi gol za Svonsi u meču protiv Kvins Park Rendžersa i tako doneo svojoj ekipi veoma vredna tri boda u borbi za evropska takmičenja. Asistirao mu je jedan od najboljih ove godine u Premijer ligi, Vilfrid Boni. Drugi gol za Svonsi je postigao Rutlidž.

Svonsi je sada na šestoj poziciji sa dva boda više od Totenhema i Arsenala, ali i sa utakmicom više, dok se KPR našao na pretposlednjem mestu i njima, kao i Lesteru, predstoji borba za opstanak.

Njukasl je seriju dobrih mečeva prekinuo prethodne nedelje u meču sa Vest Hemom, a ni danas nije došao do pobede.

Igrali su protiv ekipe Barnlija koji je vodio od 34. minuta golom Bojda, ali je u drugom delu igre bod ekipi Alana Pardjua doneo Papis Sise na asistenciju Janmata.

Vest Hem je ponovo dokazao da je veoma ozbiljna ekipa u borbi za evropska takmičenja, danas su pobedili na gostovanju protiv Vest Bromvič Albiona sa 2:1, a pobedu ovom timu doneli su Nolan i Tomkins.

Aston Vila je takođe slavila pobedu na gostovanju, a pobedu ovoj ekipi je doneo Benteke.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke