Nepovoljne vesti za Jovića i Šaponjića

Autor: Boban Filipović
nedelja 04.09.2016.
22:20
Izvor: Sportske.net

Benfika je prekomandovala talentovanog napadača Žozea Gomeša u prvi tim.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Konkurencija u napadu lisabonski 'Orlova' biće još jača u nastavku sezone, a samim tim se i smanjuju šanse da ćemo na terenu češće gledati Luku Jovića i Ivana Šaponjića.

'O Jogo' piše da je 17-godišnji, supertalentovani Žoze Gomeš priključen prvom timu na insistiranje trenera Ruija Vitorije.

Nije zanemarljivo ni to što je ovaj dečak iz Gvineje Bisao velika nada portugalskog fudbala, što nastupa za mlađe selekcije Portugalije, te će najverovatnije biti forisran više od dvojice srpskih napadača. Luka ionako dobija šansu na kašičicu u A timu, Šaponjić ni na kašičicu.

Da se razumemo, igranje u B timu u drugoj portugalskoj ligi nije posebno ohrabrujuća stvar za Jovića i Šaponjića. Koliko god morbidno zvučalo, Jelen Super Liga, koju su obojica 18-godišnjaka navodno "prerasla", je jače takmičenje od portugalske Segunde.

Najgore od svega je što je ovim donekle ugrožen i status još jednog srpskog fudbalera,  Andrije Živkovića, budući da Gomeš može da deluje i kao krilni napadač.

A koliko su velika očekivanja od Žozea Gomeša možda najbolje svedoči podatak da u njegovom važećem ugovoru sa Benfikom stoji da je visina otkupne klauzule čak 30 miliona evra.

zoze gomes

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djordje Vukicevic
Monday, 05.09.2016
00:08

Ne vidim sta je ovde cudno. Tipicno poslovanje portugalskih ekipa, pre svega Porta i Benfike. Kupis 10 mladih igraca za 2-3 miliona, procene su im uvek takve da dvojica ili cak trojica eksplodiraju, donesu rezultate, a posle budu prodati za 20-35 miliona, neki i vise, i vratili sve i zaradili duplo, molim lepo. Ostalih sedam-osam ce poslati na pozajmice u Arauku ili Gimares(lupam) i posle ce ih ti klubovi otkupiti za isti novac za koji su ih Porto ili Benfika doveli. Majstori svog zanata.

avatar
chaki
Sunday, 04.09.2016
22:40

Dva nasa mozda i najtalentovanija napadaca u zadnjih 10 godina,srecom pa su jos mladi pa imaju vremena da isprave karijere...

avatar
Poznavalac
Monday, 05.09.2016
12:53

Nzd po cemu zakljucujes da su najtalentovaniji??odigrali su 15-ak utakmica u timu i nista ja tu nisam video od nekog talenta,mladost je bila njihova najveca nada..znao sam nazalost i da ce obojica propasti.

avatar
Anderton
Sunday, 04.09.2016
22:26

Mi imamo milion centarfora, šta nas briga za ovu dvojicu...hoće li iko odgovarati za uništavanje ove dece?

avatar
VL
Sunday, 04.09.2016
22:50

Bolje pitanje je hoce li neko odgovarati za uništavanje srpskih klubova?nDeca se bukvalno teraju iz klubova za smesan novac,a klubovi sve zaduzeniji.

avatar
Anderton
Monday, 05.09.2016
00:15

Neće niko prijatelju, ostaje nam samo da se svađamo ovuda, ko je veći krimos ..da ih ne imenujem

avatar
Sunday, 04.09.2016
22:22

Mozda ne bi bilo lose kad bismo pozajmili Ivana, ali sad je vec kasno za to...