Nemanja Matić – Srpski Makelele?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 11.12.2014.
14:01
Izvor: Sportske.net

Ne prođe dana a da se srpski fudbaler ne spomene u engleskim medijima, naravno, sve u pozitivnom, afirmativnom kontekstu.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Nil Kvin ističe da je Matić fudbaler kakav nedostaje Arsenalu da bude vrhunski tim, dodali bismo da je Srbin fudbaler koji nedostaje svakom timu, ne samo Arsenalu, te da je Murinjo srećan što ima jednog takvog fudbalera i čoveka u svojim redovima.

Fantastične partije koje pruža u dresu kluba sa Stamford Bridža donele su slikovita poređenja, srpski fudbaler se naziva naslednikom Kloda Makelelea, ljubimca tribine.

Glavni razlog ovakvih poređenja jeste Matićeva raznovrsnost, sposobnost da pokrije veliki deo na terenu, obavlja višestruku ulogu u Murinjovom timu, poput Makelelea sa kojim je Murinjo osvojio dve titule Premijer Lige, dva Liga Kupa i FA Kup, tokom petogodišnjeg boravka omalenog Francuza u Londonu.

Usudili bismo se reći, Nemanja Matić je unapređena verzija Kloda Makelelea, makar u fizičkom slismu te reči. Svojom visinom i građom Srbin dominira na terenu, uliva sigurnost u poslednju liniju tima čiji je zaštitni bedem, daje hrabrost Sesku Fabregasu da svoj kreativni um u potpunosti posveti stvaranju šansi za napadače.

Skroman kao i uvek, Matić je počastvovan poređenjima.

„Drago mi je zbog poređenja sa Makeleleom, to znači da sigurno nešto radim dobro. On je legenda, jedan od najboljih igrača u istoriji Čelsija. Što se mene tiče, svakodnevno se trudim, radim najbolje što mogu, na ljudima je da daju svoj sud.“

„Moj posao je da igram.“, rekao je Nemanja Matić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BrutalnoIskren#7
Thursday, 11.12.2014
15:22

Matic jeste fenomenalan ali ne ide u istoj recenici sa Makeleleom. Makalele je prototip zadnjeg veznog igraca, jednostavno igrac koji je imao sve za poziciju na kojij je igrao.

avatar
Don Andres
Thursday, 11.12.2014
16:59

itekako ide..
matic ima sve to plus visinu i skok igru, koja ide sa tim.

avatar
dock
Thursday, 11.12.2014
19:11

trebalo bi da stavis "po, mom misljenju je makelele...".