Nemanja Matić - Prvi "lopov" Lige šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.12.2014.
14:10
Izvor: Sportske.net

Uticaj Nemanje Matića na igru Čelsija očitovan je neuspehom koji su "Plavci" za vikend doživeli na gostovanju Njukaslu kada Srbin nije bio u timu a još jedan statistički parametar svedoči zašto Murinjo obožava srpskog internacionalca.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija ulaze u večerašnji duel sa Sportingom lišeni rezultatskog pritiska pošto ranije obezbedili plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona.

Utakmica na "Stamford Bridžu" igra se od 20 časova i 45 minuta a klub iz Londona pohvalio se uoči večerašnjeg susreta statističkim podatkom koji se tiče srpskog internacionalca Nemanje Matića.

Nije tajna da Srbin deluje kao ključna karika u lancu koji je napravio Žoze Murinjo o čemu govori i neuspeh u prvoj utakmici u kojoj Matić nije imao pravo nastupa a novi statistički parametar samo upotpunjuje sjajnu sliku koju je o sebi do sada izgradio vezista Čelsija.

Na zvaničnom "Tviter" profilu Čelsija objavljen je statistički parametar po kojem Nemanji Matiću nema ravnog u Ligi šampiona u tekućoj sezoni.

Radi se o broju oduzetih lopti što je najznačajniji parametar u igri veznih fudbalera sa nešto defanzivnijom vokacijom i ulogom kakvu Matić ima u Murinjovom timu.


Sa 33 uspešnih startova, odnosno 33 oduzete lopte u dosadašnjem toku sezone u LŠ, Nemanja Matić zauzima lidersku poziciju u elitnom takmičenju.

Večerašnji duel sa lisabonskim Sportingom biće prilika da Matić dodatno popravi svoj učinak i novom dobrom partijom zaokruži kvalitetne nastupe u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Wednesday, 10.12.2014
15:25

Rekao sam već dobri su Aguero, Hazard, Alexis, D Maria, Kosta itd, ali braca Matke je najkorisniji igrač Premiershipa, po broju oduzetih lopti, gradnje igre, prenosa lopte u kontri i polukontri, skok igre - prosto SAVRŠEN igrač, ovi parametri nisu mnogo popularni kao recimo Fabregasove asistencije, ili Kostini i Aguerovi golovi, ali vidjeli ste i sami Fabregas je samo prosječan igrač kada nema Matića da mu čuva leđa. Po meni najbolje potrošenih 21 milion u historiji Chelsea. Šteta je samo što nema Srbija trenera koji će znati iskoristiti sve prednosti ove igračine.