Nejmarova misija!

Autor: Boris Jovanović
subota 31.01.2015.
11:37
Izvor: Sportske.net

Brazilac igra sjajno ove sezone, već su počeli pregovori oko novog ugovora, a njegova meta ove sezone je poslednji veliki napadač Barselone!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Nejmar je ove sezone postigao 21 gol u ukupno 25 mečeva, računamo naravno sva takmičenja.

To je velika promena u odnosu na ranije sezone, ne za Brazilca već samu Barselonu. Ređali su se napadači, ali niko nije mogao da prati Lea Mesija kada je u pitanju broj golova.

Takva imena kao Zlatan Ibrahimović, David Vilja i Aleksis Sančez su ostali u senci Argentinca, bili često akteri priča u kojima je Mesi predstavljan kao mali diktator, odnosno igrač koji ne trpi pored sebe druge napadače.

Poslednji sa kojim je funkcionisao bio je Sami Eto koji je u poslednjoj sezoni pred odlazak, bila je to 2008-09 postigao 36 golova. Leo Mesi je tada dao dva više, i to je bio početak strašne serije.

Naime, Argentinac je u godinama koje su sledile dao 47, 53, 73, 60, 41 gol. Nikada posle Kamerunca nijedan napadač koji je igrao u tandemu sa Mesijem nije prešao 30 golova. Vilja je dva puta bio drugi strelac tima sa 16, odnosno 23, prošle sezone je Aleksis dao 21, a jedne je posle Lea uspeo da se istakne Fabregas kao najbolji strelac sa 16 golova, iako nije napadač. Bilo je to u sezoni 2011-12, u prvoj u kojoj je nekadašnji kapiten Arsenala obukao dres Barse.

Sada je red na Nejmara, praktično na polovini smo sezone, već je postigao više od 20 golova i ako ovako nastavi biće najbolji strelac u poslednjih šest godina, pored naravno Mesija.

Daje golove u svim takmičenjima, zanimljivo veliku većinu, čak 16 je postigao desnog nogom, a za razliku od Brazila u Barseloni ne izvodi penale. Takođe nije dao nijedan gol iz slobodnog udarca.

Sutra je prilika protiv Viljareala da nastavi svoju golgetersku seriju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke