Nejmara inspirišu 'golmanske gromade'

Autor: Boban Filipović
sreda 13.05.2015.
13:58
Izvor: Sportske.net

Iz 'zavoda za statistiku' stižu podaci koji svedoče da je Brazilac čovek za velike utakmice.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Verovalili ili ne, na tri utakmice u kojima je naspram sebe imao najboljeg golmana sveta u ovom trenutku, Manuela Nojera, Nejmar je postigao 4 gola!

Po mnogima najbolji čuvar mreže svih vremena, Điđi Bufon, je na dva meča protiv Nejmara isto toliko puta vadio loptu iz mreže.

Iker Kasiljas je prošao nešto bolje od dvojice pomenutih kolega, njega je Nejmar matirao 'samo' tri puta na pet utakmica.

Bufon

Zanimljiv podatak vezan za Nejmara nakon sinoćnog revanša polufinala Lige šampiona na 'Alijanc Areni' je da je jedini igrač u istoriji Barselone uz Lea Mesija koji je postigao gol na sedam utakmica za redom.

Brazilski napadač je šesti fudbaler u istoriji koji je Bajernu dao dva gola u gostima u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju. Pre njega su to učinili Roj Makaj, Pipo Inzagi, Fade Fernandez, Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo.

Germany Soccer Champions League

Osim toga, Nejmar je jedini igrač u istoriji Lige šampiona uz Fernanda Morijentesa koji je tresao protivničke mreže u oba četvrtfinalna i polufinalna meča u jednoj sezoni.

Ukoliko da gol u finalu u Berlinu (Bufonu ili Kasiljasu) postaće jedinstven budući da legendarnom centarforu Reala 2004. godine nije pošlo za rukom da se upiše u strelce u finalu LŠ 2004. godine kada je Murinjov Porto razbio Monako, gde je tada bio na pozajmici, sa 3:0.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zico
Wednesday, 13.05.2015
14:21
avatar
Barça el honor
Wednesday, 13.05.2015
14:15

Mozda na kraju i bude prvi strelac ls ove sezone. Raduje me sto nejmar moze da zameni mesija kad su u pitanju golovi,naravno da ne moze da ga zameni u kreaciji igre,asistencijama,ne moze biti plejmejker kao mesi ali sto se tice efikasnosti vec sad postavlja standarde i ocekujem u buducnosti da nejmar bude prvi strelac ekipe a mesi ce igraci povucenije,kao sto i sad igra na momente

avatar
S-I-M-K-E
Wednesday, 13.05.2015
14:14

Mene Nejmar odusevljava iz utakmice u utakmicu,momak ima fudbalsku inteligenciju,carobnjak je sa loptom,moze da uradi sta pozeli....Messi je fenomen,i dalje je glavni,ali mu se polako Nejmar priblizava...Ako BArsa ove godine osvoji trofeje,Messi ce sigurno dobiti zlatnu loptu,ali bih bio jedanko srecan da je dobije i Nejmar,jer je apsolutno zasluzio...Da ne zboravim i El Pistorea,koji je najbolji napadac na svijetu,prava napast za protivnicku odbranu.

avatar
larry
Wednesday, 13.05.2015
16:13

Dok ne popravi simulacije i jaukanje posle faula nikad nece da bude veliki igrac. Bice dobar (i vec jeste) ali nije veliki.. Mesi vuce dok ga ne ubiju, padne, cuti i nastavlja.. Na Neymara samo krenes ostrije, on je vec na zemlji..

avatar
larry
Thursday, 14.05.2015
15:39

DDG1: Za Ronalda jos gore.. nnBojan Aleksic: gledam ja, ali grimase koje on pravi kad samo krenes na njega, kao da ima otvoren prelom..

avatar
Bojan Aleksic
Wednesday, 13.05.2015
23:59

Ja bih bas voleo da ti odgledas jedno 10 utakmica zaredom Nejmara pa da mi kazes koliko to simulira? Lagan je i brz, normalno je da lakse pada.

avatar
Wednesday, 13.05.2015
17:37

Sta bi rekao za Ronalda koji ima 3 zl.?