Negostoljubivi Island

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 12.06.2017.
16:36
Izvor: Sportske.net

Znate li kad su 'Ribari' poslednji put izgubili utakmicu na domaćem terenu?

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Bili su hit na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine, ali samo oni koji površno prate fudbal će reći da su Islanđani "sezonski hit".

Ova država blagostanja je napravila takve uslove da se fudbal konstantno razvija.

Podsetimo da je Island delio samo jedan korak od plasmana na Mondijal u Brazilu, Hrvatska je tada bila nepremostiva prepreka i izašla kao pobednik u baražu, a posle nešto više od tri i po godine ista ta Hrvatska je kapitulirala u Rejkjaviku na meču kvalifikacija za Mondijal u Rusiji.

Magnuson je doneo pobedu 'Ribarima' u poslednjem minutu utakmice, koja je Island lansirala na deobu prvog mesta na tabeli sa 'Vatrenima'.

Zanimljivo, to je 'Ribarima' bila 14. uzastopna utakmica bez poraza kod kuće.

Poslednji put su izgubili na svom bunjištu 21. januara 2014. godine od Švedske u prijateljskom odmeravanju snaga (1:2).

Ako gledamo takmičarske mečeve, njihova nepobedivost na ostvru traje još duže, od 7. juna 2013. godine, kada ih je Slovenija dobila u kvalivikacionoj utakmici za SP u Brazilu (2:4). Dakle, traje duže od četiri godine.

Zanimljivo, tokom ovog perioda nepobedivosti samo tri reprezentacije su uspele da ostanu neporažene na gostovanju na Islandu. To su Letonija, Kazahstan i Mađarska. Uz Hrvatsku, padale su Holandija, Češka, Turska dva puta, te Austrija, Albanija, Finska, Kipar, Estonija, Farska OStrva, Lihtenštajn.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ljaRpi
Tuesday, 13.06.2017
02:51

Dogurat' će Island daleko ako nastave ovako igrati :$

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 12.06.2017
18:15

Mnogi ne shvataju da Island ima bolje rezultate nego Srbija,Bosna i Hrvatska u poslednje 3 godine...Tu se racuna 2 ciklusa kvalifikacija u kojika su Islandjani igrali fenomenalno,pa Euro,sad opet kvalifikacije igraju odlicno,to je vec ozbiljan kontinuitet koji nemaju Srbija,Hrvatska,Bosna,Crna Gora....I uopste mi nije jasno kako to mnogi Island stavljaju u ulozi autsajdera.

avatar
Monday, 12.06.2017
21:20

hrvati imaju čak si ih i izbacili za euro u francuskoj ne valjaj gluposti kad neznaš