Navijači Njukasla pevaju uspavanke Luki Mitroviću!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.08.2017.
09:51
Izvor: Sportske.net

Ima li lepšeg mesta za bavljenje ovim sportom?

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Ako pitate Aleksandra Mitrovića, napadača Njukasla i reprezentacije Srbije - njegov klub i taj ostrvski grad je bez konkurencije.

Na tu temu, ali i uz osvrt na svoj dosadašnji životni put, popularni Mitar je govorio u intervjuu za britanski ''Dejli Mejl''.

Nije krio da je u detinjstvu pravio probleme, da su roditelji teškom mukom pokušavali da obuzdaju njegovu ogromnu energiju i temperament. Ni po dolasku u Njukasl taj problem nije nestao, sećamo se njegovog debija, kada je ekspresno zaradio isključenje.

Ali, rođenje sina Luke promenilo ga je ''iz korena''.

''Moj otac mi je svojevremeno govorio da bih mogao da budem kriminalac ili kik-bokser. Ali, očinstvo me je promenilo. Mnogo. Pokušavam da za svog sina uradim sve i verujem da će kad poraste moći da kaže da je ponosan na svog oca.

Ranije mi se dešavalo da mi bude dosadno, da izgubim koncentraciju, ali sada uvek postoji nešto što me vuče napred.

Najveći problem sam imao kada sam kamenjem sa mosta gađao voz i razbio prozor, zbog čega je voz morao da stane.

Svi su to radili, ali samo sam ja razbio prozor.

Uvek sam pravio gluposti i ulazio u probleme. Kada bi mi neko rekao ''ne možeš da ideš tamo, ne smeš to da radiš'', ja bih uvek uradio suprotno'',
objašnjava Mitrović.

Epa/Peter Powell
Aleksandar Mitrovic

Roditelji su pokušali da, pre nego što se posvetio fudbalu, njegovu energiju iskontrolišu i kroz bavljenje karateom, ali...

''Nije to bilo za mene. Nisam voleo pravila. Želeo sam da se oslobodim svega toga'', priznaje Mitrović.

''Upisali su me na fudbal i shvatili da imam talenta. Mogu da budem agresivan, ali i dobar sa loptom. Gledao sam Alana Širera, on je bio moj heroj.

Ponekad mi se nije išlo na treninge, želeo sam da budem sa svojim prijateljima, ali što sam stariji, sve više sam voleo da postižem golove. Fudbal me je spasao'', naglašava srpski fudbaler.

Temperamentni napadač je u više navrata isticao koliko voli da igra za Njukasl, koliko želi da ostavi trag u ovom klubu i navijači su to prepoznali, iako su mnogi očekivali bolji golgeterski učinak od njega u prošloj sezoni u Čempionšipu.

''Ja sam u Njukasl došao suviše mlad za jedan tako veliki transfer. Mislim da ljudi to zaboravljaju. Ali, vidite, ja sam postigao devet golova u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi, u jednoj od najslabijih ekipa koja je na kraju sezone ispala u Čempionšip.

Premijer liga je najteža na svetu. Mislim da sam postao snažniji, pametniji i znam kako da igram u ovoj ligi. Moje najbolje godine tek dolaze''
, poručuje Mitrović.

Sa svojom Kristinom i sinom Lukom, popularni Mitar živi u blizin kuće Alana Širera, gde i navijači Njukasla često navraćaju.

''To je lepo. Nije nikakav problem. Oni pevaju onu moju - 'Mitro is fire'. Ovo je zaista posebno mesto da se bude fudbaler, ludo je''.

EPA/LINDSEY PARNABY
aleksandar mitrovic

Posle svega, sada shvata kroz šta su prošli njegovi roditelji, ali i šta njega čeka u budućnosti sa sinom Lukom.

''Moj sin je kao i ja u njegovim godinama. Aktivan je 24 časa dnevno, šutira loptu, šutira mene, udara sve oko sebe. Ponekad je teško, ali se uvek nađe energija za njega.

Želim da radi prave stvari kad odraste, a ne ono što sam ja radio. Znam da će biti problema, on je moj sin, znam šta dolazi. Tek sada razumem moje roditelje koji su toliko brinuli o meni'',
zaključio je Mitrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Monday, 07.08.2017
11:02

Zašto navijači Njukasla pjevaju uspavanke košarkašu Bajerna?

avatar
Matic 21
Monday, 07.08.2017
11:15

Njegov sin se zove luka mitrovic

avatar
CZYNWA
Monday, 07.08.2017
11:40

Luka je Mitrov sin i njemu pjevaju 😁

avatar
Bomb@$
Monday, 07.08.2017
10:30

U naslovu pjevaju Luki Mitrovicu :D

avatar
Peca Kodzo
Monday, 07.08.2017
11:26

Procotaj tekst, Luka mu je sin