Navijači Marseja imaće razloga za slavlje

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.04.2016.
17:42
Izvor: Sportske.net

Francuski Olimpik Marsej ima iza sebe još jednu lošu sezonu, navijači su nezadovoljni i na putu su tektonske promene u upravi kluba.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Još jednom legendarni francuski klub sa "Velodroma" nije uspeo da zadovolji apetite svojih navijača. Nalaze se tek na 14. mestu na tabeli sa čak 16 mečeva koji su završeni nerešenim ishodom.

Ekipu su i na startu ove sezone napustili neki glavni igrači, pre svega Dmitri Paje i Đanieli Imbula, a pred početak nove kampanje ostali su i bez Marsela Bjelse, koji je odlukom uprave otpušten sa mesta šefa struke.

Navijači su žestoko protestvovali protiv predsednika Vinsenta Labruna i vlasnice kluba Margarite Luis-Drajfus, te je klub stavljen na prodaju, ali potraga za novim vlasnikom ipak nije tako laka.

Ipak prema poslednjim informacijama koje dolaze iz Francuske, klub mi mogao da kupi marsejski biznismen Ksavijer Đokanti, koji bi na mesto sportskog direktora kluba postavio legendarnog Erika Kantonu.

Cela ova priča je u poslednjih par dana postala daleko ozbiljnija, te se očekuje da će Olimpik iz Marseja u najskorijem roku dobiti novog vlasnika.

Kantona je svojevremeno i branio boje ovog francuskog kluba, sa kojim je i osvojio dve titule šampiona Francuske, te bi navijači postavljanjem njega na mesto sportskog direktora sigurno bili prezadovoljni.

Da podsetimo, Kantona je pored Marseja branio boje još nekoliko klubova iz francuske, a najveće uspehe imao je sa engleskim Mančester Junajtedom sa kojim za pet godina osvojio Premijer ligu u četiri navrata.

Nakon svoje fudbalske karijere bavio se glumom i promocijom fudbala na pesku, a bio je i trener reprezentacije Francuske u ovom sportu, sa kojom je osvojio i svetsko prvenstvo 2005. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R26M
Wednesday, 13.04.2016
19:23

Mnogo je loše što su ikada počele te privatizacije, ali biće dobro ako se ovo dogodi, ipak su mnogo slavniji klub od PSG-a i zaslužili su da se ponovo bore za titulu Lige 1.

avatar
The KING(guapo)
Wednesday, 13.04.2016
18:44

Najveci Fransuski klub mora da se vrati tamo gde mu je mesto kakav crni PSG

avatar
King Eric
Wednesday, 13.04.2016
17:46

Oooooaaaaaaa Kantona!!