Navijači Bešiktaša divljali, fudbaleri Liona ih utišali za minut!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.04.2017.
23:44
Izvor: Sportske.net

U okviru 1/4 finala Lige Evrope, u Lionu je gostovao Bešiktaš, a utakmica je zbog nereda počela sa zakašnjenjem.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Navijači Bešiktaša napravili su lom na tribinama stadiona Olimpik Liona, bacali su razna pirotehnička sredstva, te je policija morala da interveniše, a epilog svega bilo je odlaganje početka utakmice za 45 minuta. Više o neredima koji su odložili start utakmice OVDE.

Utakmica je na kraju odigrana, iako je bilo nereda na tribinama i u toku susreta, a na kraju je Lion slavio sa 2:1 (0:1) posle velikog preokreta.

Poveli su gosti već u 15. minutu, strelac je bio bivši igrač Liverpula Rajan Babel. Taliska je izveo slobodan udarac iz velike udaljenosti, očekivalo se da će uputiti udarac, ali je on lukavo prigrao Babela, koji beži odbrani i vara Lopesa za 0:1.

Samo pet minuta kasnije, uvelikoj šansi se našao Nabil Fekri, ali mladi Francuz nije imao sreće, kako je lopta nakon njegovog udarca pogodila prečku.

Do kraja prvog dela igre nije bio ozbiljnijih prilika, a nakon samo tri minuta igre u nastavku lepu priliku je nakon kornera imao Sismanoglu, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom otišla pored gola domaće ekipe.

Desetak minuta kasnije, korner na drugoj strani Tusar skače, ali je bio predaleko, te je golman turskog sastava to lako ukrotio.

U drugom delu daleko bolji je bio Lion, priliku za izjednačenje je u 64. minutu propustio Valbuena. On je nakoj sjajnog solo prodora dobro šutirao, ali je za malo bio neprecizan.

Igrao se 71. minut, kada je Lakazet izlomio odbranu gostiju, ušao u šesnaesterac, šutirao, ali je lopta prohujala pored desne stative gostujućeg gola.

Pretili su potom i Mamana, Toliso i Kornje, da bi u 84. minutu pomenuti Toliso doneo poravnanje.

Lopta mi je pala pred noge nakon centaršuta Valbuene i karambola u šesnaestercu Bešiktaša, te je lako matirao Fabrija za 1:1.

Samo minut kasnije, velika greška gostiju, golman Fabri se poigravao sa loptom ispred sopstvenog gola, Morel mu je ukrao i pogodio praznu mrežu za rapsodiju na tribinama.


Bešiktaš nije uspeo da se vrati iz tog šoka, Lion je na kraju apsolutno zasluženo slavio, ali će morati da bude oprezan u revanšu, kako Bešiktaš sa samo jednim golom u Istanbulu može u narednu fazu.

OVDE možete pronaći izveštaj sa tri ranije okončana susreta 1/4 finala Lige Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ProudKnight
Friday, 14.04.2017
00:13

Najbolja kazna, pored novčane, treba biti i sl.utakmica u Evropi na praznim tribinama! Sramotno, kakvo ponašanje. Da smo mi na drugoj strani, bilo bi vjerovatno službeno 3-0 za Lion.