Navijači Bajerna u bojkotu!

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.10.2015.
15:57
Izvor: Beta

Navijači Bajerna iz Minhena najavili su danas da će bojkotovati prvih pet minuta utakmice sa Arsenalom u fudbalskoj Ligi šampiona zbog "preteranih i nemogućih" cena ulaznica širom Evrope.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Grupa navijača Bajerna "FC Bayern Worldwide" (FCBWWW) navela je na svom Fejsbuk profilu da najjeftinija ulaznica za utakmicu sa Arsenalom 20. oktobra u Londonu košta 64 funti, a da će uz dodatnu naknadu i poštarinu preći cenu od 70 funti.

Grupa FCBWWW navela je da je uz takve cene "poseta stadionu mlađim navijačima i socijalno ugroženima nemoguća" i da skupe ulaznice "uništavaju navijačku kulturu, koja je osnova fudbala".

"Prvih pet minuta utakmice u Londonu će pokazati kako će izgledati budućnost fudbala ako se ovo ludilo nastavi. Prazne stolice na tribinama, bez pesama ili emocija. A posle toga, u narednih 85 minuta pokazaćemo koja je alternativa i koliko je za fudbal važna aktivna navijačka kultura", navodi se u saopštenju.

Najjeftinije karte za ulaz na Bajernov stadion Alijanc Arenu koštaju 22 funte (30 evra), ali navijači moraju da plaćaju skuplje ulaznice za utakmice u evropskim takmičenjima.

"Kada smo igrali u Atini protiv Olimpijakosa morali smo da platimo kartu po ceni od 37 funti (50 evra), a u Zagrebu će biti 29 funti (40 evra). U poređenju sa cenama za meč sa Arsenalom to izgleda razumno, ali tokom kvalifikacija Dinama za Ligu šampiona, protiv slabijih protivnika, karte su bile 10 puta jeftinije", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Juventino SS
Thursday, 15.10.2015
18:33

Tačno. Navijače čini srednji sloj.

avatar
Непобедиви
Thursday, 15.10.2015
17:01

Ne moze se ocekivati da bude ista cena za Dinamo i Arsenal. Ali, Arsenal je preterao. Ako se ne varam cak, pre par godina je Arsenal naplacivao karte Bajernovim navijacima 20-30e jeftinije, jer je Bajern uplatio tu razliku Arsenalu. Svaka cast za taj potez uprave Bajerna.

avatar
Thursday, 15.10.2015
16:40