Nastavlja se "klackalica", Ronaldo oborio rekord!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.03.2015.
22:09
Izvor: Sportske.net

Ronaldo je sa dva postignuta gola večeras protiv Šalkea uspeo da se nađe na prvoj poziciji na listi strelaca svih klupskih takmičenja u Evropi.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Pred ovu utakmicu osmine finala Lige šampiona između Real Madrida i Šalkea, Mesi i Ronaldo su u svim evropskim klupskim takmičenjima imali isti broj postignutih golova, a samo je Raul bio ispred njih dvojice.

Sada je Raul ispred Mesija, ne i Ronalda, pošto je portugalski reprezentativac i zvanično najbolji fudbaler na planeti postigao dva gola i tako pretekao legendarnog napadača Real Madrida.

Sada Ronaldo ima 78 golova koje je postizao za Sporting, Mančester i Real, na drugom mestu je Raul sa 77 igrajući za Real i Šalke, dok je na trećem mestu Leo Mesi sa 76 postignutih golova igrajući za Barselonu.

Pored ovog dostignuća Kristijana Ronalda, on se izjednačio na listi strelaca u Ligi šampiona sa Leom Mesijem koji na svom kontu ima 75 postignutih golova.

Njih dvojica su odavno već pretekli Raula koji je postigao 71 gol u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Inače, Šalke je omiljeni tim Kristijana Ronalda u Ligi šampiona, najviše pogodaka je postigao upravo protiv njih, čak 7. Takođe, protiv Ajaksa je postigao isto toliko u ovom takmičenju.

Ima još, Ronaldo je izjednačio rekord Lea Mesija od dvadeset utakmica na kojima je u Ligi šampiona postigao dva ili više golova.

Golove sa večerašnjeg meča pogledajte na ovomlinku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 10.03.2015
23:16

Ne znam da li je najbolji igraci u istoriji fudbala, ipak je Maradona kralj, tu su Zuba i Ronaldinjo ali ako ipak jeste najbolji u istoriji fudbala potpuno je zasluzeno.