Narod protiv Jogija Leva - Da li se selektor 'Elfa' ogrešio o "sedmoricu mladih"?

Autor: Boban Filipović
subota 26.03.2016.
16:39
Izvor: Sportske.net

Na Levovom spisku za pritaljeske utakmice protiv Engleske i Italije nema sedam imena, za koja većio deo javnosti u Nemačkoj smatra da su nepravedno izostavljena.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U zemlji aktuelnog svetskogšampiona sa puno optimizma očekuju predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Optimizam ne janjava ni uprkos povlačenju kapitena Filipa Lama iz rerezentacije, ni zbog malih izgleda da malerozni Bastijan Švajnštajger bude spreman za EURO, kao ni zbog sezone za zaborav heroja Mondijala u Brazilu Marija Gecea.

Fenomen o 'milion selektora' nije isključivo srpska fudbalska baština, iako se uredno neguje od kako se bubamara prvi put zakotrljala na srpskom tlu. To je opšte mesto svuda u svetu. Englezi su verovatno mnogo gori od Srba po ovom pitanju, pre svega što ih je mnogo više, što imaju razvijeniju fudbalsku kulturu, i što im rezultati reprezentacije nisu naročito bolji, čak su i gori spram očekivanja javnog mnjenja.

Međutim, ove 'igre' vole da se igraju svi ostali narodi, pa i Nemci. Anketa sprovedena pre nekoliko dana svedoči da ni Jogi Lev nije bez mane, iako je pre nepune dve godine odveo Nemačku na krov sveta.

Rezultati ankete pokazali su da se fubalska javnost ne slaže u potpunosti sa njegovim poslednjih izborom, narod mu je pronašao sedam 'grešaka'.

Ovo je spisak selektora Nemačke za prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije:


Inače, Bastijan Švajnštajger  je otpao zbog povrede, a Maks Kruse odstranjen iz tima odlukom selektora.

Za sedmoricu fudbalera sa Levovog poslednjeg spiska pronađena su bolja rešenja u narodu:

1. Džošua Himik (Bajern) umesto Matijasa Gintera

2. Erik Durm (Dortmund) umesto Sebastijana Rudija

3. Julijan Vajgl (Dortmund) umesto Samija Kedije

4. Gonzalo Kastro (Dortmund) umesto Andrea Šurlea

5. Lars Štindl (Menhengladbah) umesto Lukasa Podolskog

6. Leroj Sane (Šalke) umesto Marija Gecea

7. Sandro Vagner (Darmštat) umesto Marija Gomeza

Germany Ireland Euro Soccer

Da li ste na strani naroda ili Joakima Leva?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 26.03.2016
18:30

Zaista je ova sezona najgora u Geceovoj karijeri, 4 meseca je bio povredjen, a sada ce jos toliko biti na klupi... Na Evropskom ce Supermario pokazati klasa, videcete...

avatar
Barca4ever
Saturday, 26.03.2016
21:31

Posle Dortmunda samo tone i tone.

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 26.03.2016
18:27

Samo se za 2 i 5 slazem, ginter je mnogo bolji od Kimiha ima dosta asistencija i golova ove sezone, zasluzio je da igra... Vajgl je dobar ali Kedira je duze vreme tu i uigraniji i ima vece iskustvo, Sirle je u extra formi i asistirao je u finalu SP za njega ce uvek biti mesta... Stindl moze pre Podolskog, proslo je njegovo vreme a i godine su ga stigle... Gece ce igrati uvek za Nemce resio je finale SP i sa jednom nogom ce igrati za Nemacku, u kvalifikacijama je bio najbolji pojedinac, jedina sansa za Marija da igra je sada za reprezentacju, jer mu Gvardiola ne da da igra, Sane igra super ali doce i njegovo vreme, Vagner je u extra formi ali Gomez je uigraniji i iskusniji i reseta u Turskoj tako da je zasluzenu tu Mario... Sane, Kimih, Vajgl... su igrali za Nemacku reprezentaciju do 21 god msm i tu treba neko da igra...

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Saturday, 26.03.2016
18:24

Да ли је Волшајд из Стоука Њемац? Ако јесте, ја бих без много размишљања њега уврстио у тим, јер ми ова одбрана Шваба изгледа веома лабаво.

avatar
Mario Götze - Return
Saturday, 26.03.2016
23:50

Boateng-Humels=Zid

avatar
Al(a)din
Saturday, 26.03.2016
18:22

Ne slazem se da trebaju biti Kastro i Vagner. Vagner je jedino dobar u skokovima, a Surle je za Kastra izmislio fudbal. Mada i Letoj Sane u poslednje vreme ne igra onako kako se ocekuje od njega, jer ga trener previse forsira i onda je umoran.

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 26.03.2016
17:55

Nemci imaju najmanje 12 igraca koji sa pravom konkurisu za samo tri mesta na sredini terena i tu ce Low imati najvece muke,za koga god da se odluci bice neko nezadovoljan.Sto se tice ankete,Kimmich-Ginter,ja stvarno ne vidim zasto.Nemci imaju problem sa bekovima,a Ginter ove sezone odlicno igra i ima 10 asistencija plus 3 gola,decko mora da se nadje na spisku.Takodje nema smisla da Wagner dobije prednost u odnosu Gomeza jer Mario gotovo sam vuce Besiktas ka tituli,ima mnogo vise iskustva,a Wagner je samo dve godine mladji i tek je sada zablistao.

avatar
Emre Can
Saturday, 26.03.2016
17:46

Emre Can na spisku, naravno :) Ovaj Honas Ektor je prvi levi bek u reprezentaciji vec duze vreme, odlican igrac, ima kaluzulu od 7 miliona funti a juce je dao izjavu da bi vrlo rado dosao da igra kod Klopa u Liverpul.. morali bi da ga dovedemo za te pare, i naravno Gecea. Sjajan 2 pojacanja bi bila, a realna su itekako,obojica zele u Lfc.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Saturday, 26.03.2016
17:42

Narod protiv Radovana Curcica: Jovanovic, Rukavina, Vilotic, Radoja, Gudelj, Radovic, Djurdjic.

avatar
Toni Kroos
Saturday, 26.03.2016
18:42

Ja bih tu dodao i Mrdju,Obradovica,Ivanica,Bastu,Tosica.. Jedino se slazem sa Radovanom oko Tadica,on svojim igrama i zalaganjem za reprezentaciju ne zasluzuje poziv.. Dzaba 7 asistencija i 7 golova za Sautempton (protiv 5 najslabijih timova) kada za reprezentaciju ne moze da sastavi 10 tacnih dodavanja na 4 utakmica..O zalaganju ne zelim ni da pisem,dovoljan je podatak da je protiv Portugala pretrcao manje od Stojkovica..

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Saturday, 26.03.2016
19:27

Jovanovic- Rukavina, Vilotic, Pejcinovic, Obradovic- Radovic, Radoja, Kacar, Gudelj, Ivanic- Djurdjic.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Saturday, 26.03.2016
19:23

I Kacara bih ja takodje ponovo voleo da vidim u nasoj selekciji...

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Saturday, 26.03.2016
19:19

Ma da, kakav crni Tadic, ne bih ga mozda vise nikad ni zvao:-D Uvek zaboravim ili Radoju ili Ivanica, a Obradovica ne moze da zove jer je tesko povredjen, ne mogu bas coveku da zamerim na necemu za sta nije kriv...