Napoliju "Derbi Sunca", Roma bacila peškir u borbi za "Skudeto"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.03.2017.
16:54
Izvor: Sportske.net

Nokaut za "Vučicu" na ove sezone pravoj tvrđavi, "Olimpiku", Napoli im se primakao na dva boda. Juventus u nedelju u Udinama ima šansu da ode na ogromnih deset bodova prednosti!

EPA/RICCARDO ANTIMIANI
EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Slavlje Napolija u "Derbiju Sunca". Posle par poraza u prvenstvu i kupu, uzvratili su na pravi način Romi, ovo je prvi put da je "Vučica" na "Olimpiku" izgubila bodove.

Zaslužen trijumf gostiju, potpuno su nadigrali domaćina, brzi trio napred predvođen Martensom je potpuno uništio Spaletijevu postavku.

Prvi gol je delo Martninsa koji je primio pas Hamšika i lako matirao Šćešnog.

Pokušavala je Roma da se vrati, imao je Strotman jednu priliku, a onda na startu drugog poluvremena, mat gostiju.

Pogrešio je Facio, Insinje je asistent, 2:0.

Tek ulaskom Salaha je Roma postala opasnija, imali su par šansi da se vrate, ali je Napoli izveo desetak opasnih kontri i propustio šansu da dotuče grogiranog domaćina. Salah je pogodio stativu u samom finišu, propustio šansu da stvari učini neizvesnijim, Strotman je ipak postigao gol u 89. minutu, pa je Napoli kažnjen za promašaje. U nadoknadi drama, dve opasne situacije pred golom Rejne, prečka Perotija, u nadoknadi, pa se lako moglo desiti da gosti od gotovog naprave veresiju.

Na kraju su preživeli,  slatka pobeda od 2:1, bacili su na kolena drugoplasirani tim lige, prišli su na dva boda "Vučici".

Ovo je odličan rezultat i za Juventus, sutra gostuju u Udinama, ako slave na "Friuliju", otići će na +10 u odnosu na Romu, praktično će najveći deo priče oko "Skudeta" biti završen.

Danas su u Seriji A na programu još dva meča, od 18 časova, Sampdorija dočekuje Peskaru, od 20:45 Milan je domaćin protiv Kjeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran.984
Saturday, 04.03.2017
18:36

Ove sezone ni trunke nisam osjetio da bi neko oteo skudeto...kad nisu mogli prosle,ove nisu imali nikakve sance..FJ

avatar
Gangula
Saturday, 04.03.2017
18:10

Forza Napoli...

avatar
juventino
Saturday, 04.03.2017
18:00

Arrivederci scudetto :)

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 04.03.2017
19:24

Roma nije ozbiljan konkurent i to nikad nece biti... Situacija je trenutno takva da se Juventus skudetom moze ponositi koliko i PSG titulom u Ligi 1... Osbojite LS, to vam je merilo i test. ;-)

avatar
elkinjo10
Saturday, 04.03.2017
17:56

Pa-pa skudeto....ako je i bilo neke sanse,sad je vise nema....FORZA GRANDE JUVEEEEE