Napoli se kockao ali slavio protiv Empolija

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.03.2017.
14:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Napolija upisali su očekivan trijumf na gostovanju Empoliju ali su umalo od gotovog napravili veresiju.

Epa/Claudio Giovannini
Epa/Claudio Giovannini

Povezane vesti

Napoli je na slavio sa 3:2 (3:0) na gostovanju ekipi Empolija i tako smanjio zaostatak za Juventusom koji kasnije danas gostuje u Đenovi.

Činilo se da je pitanje pobednika rešeno već u prvom poluvremenu, pošto su gosti postigli tri gola, a pritom su promašili i jedanaesterac, ali smo u nastavku ipak dobili uzbudljiv meč.

Već u sedmom minutu susreta Dris Mertens biva oboren u kaznenom prostoru 'Azura' ali isti igrač ne uspeva da kazneni udarac pretvori u gol pošto je Poljak Lukaš Skorupski krenuo na pravu stranu i odbranio penal.

Promašeni jedanaesterac nije pokolebao gostujući tim pa je Napoli za svega dvadesetak minuta stigao do tri gola preko Lorenca Insinjea i Drisa Mertensa.

Prvi i treći pogodak postigao je Insinje, dok se Dris Mertens majstorijom iz slobodnog udarca iskupio za promašen jedanaesterac.

Ono što gosti nisu sebi smeli da dozvole jeste letargičan pristup u nastavku što se upravo dogodilo pa je inače neefikasni Empoli uspeo da za kratko vreme uhvati priključak.

Prvi gol za Empoli posle skoro 370 minuta "posta" pao je nakon slobodnog udarca koji je izveo Omar El Haduri. Živi zid koji je postavio Pepe Reina nije dobro obavio posao što je rezultiralo pogotkom domaćeg tima.

Empoli je posle tog pogotka krenuo još agresivnije, pokušavao da ponovo ugrozi gol Napolitanaca što se isplatilo deset minuta pre kraja susreta kada Rade Krunić biva oboren u kaznenom prostoru a sudija pokazuje na belu tačku.

Siguran izvođač trećeg dosuđenog penala na današnjem meču bio je rezervista Masimo Makarone. Usledilo je paklenih petnaestak minuta za Napoli jer su se gosti fokusirali na odbranu svog gola, a domaći su svim silama krenuli u napad.

Na kraju "Azuri" nisu uspeli da kompletiraju povratak u meč pa su pretrpeli šesti uzastopni poraz u Seriji A, s tom razlikom što je posle tri vezane utakmice stigao do gol(ov)a.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_CkAY5JIxzW
Sunday, 19.03.2017
16:37

Napoli 4 penala u zadnje 2 tekme. De Laurentis suti. Vjerovatno ceka da Juve dobije 1 u 10 utakmica kako bi izasao iz rupe