Napoli bez pobede, Juve na ''plus 3''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.02.2016.
22:56
Izvor: Sportske.net

Derbijem u Firenci kompletirano je 27. kolo Serije A, posle kojeg je aktuelni šampion još bliži odbrani trona.

Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
Beta/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Prvi pratilac Juventusa u borbi za Skudeto, ekipa Napolija sve više posustaje u toj trci.

Napolitanci su večeras osvojili bod na gostovanju ekipi Fiorentine, a veoma zanimljiv meč na ''Artemio Frankiju'' završen je rezultatom 1:1.

Ono što je posebno interesantno je da su oba gola postignuta u prvih sedam minuta.

Povela je Fiorentina posle kornera sa leve strane u šestom minutu, kada je Markos Alonso bio najviši u skoku pred golom Napolija i preciznim udarcem savladao Reinu - 1:0.

Međutim, prekratko je trajala radost domaćih navijača. Već u sedmom minutu došlo je do konfuzije u odbrani ''Viole'', a epilog svega je poklon lopta za Gonzala Iguaina, koji udarcem sa dvadesetak metara šalje loptu u nebranjenu mrežu - 1:1.

Golove pogledajte OVDE.

Niko tada nije očekivao da će to biti i konačan rezultat meča, ali i pored sjajnih prilika na obe strane, golova više nije bilo.

U prilogu pogledajte dve idealne situacije koje nisu pretvorene u golove.

Prvo prečka fudbalera Fiorentine Nikole Kalinića...



A onda i dve fenomenalne odbrane golmana ''Ljubičastih'' Tatarusanua.



A u poslednjim trenucima meča i Mertens je imao još jednu sjajnupriliku za Napoli, ali je golman domaćin ponovo bio na pravom mestui sačuvao bod svom timu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Armani
Tuesday, 01.03.2016
12:39

Fantasticna utakmica,bravo za fiorentinu,napoli je zaista jak...juve je u prednosti ali i oni moraju u firenzu, 3 boda ne garantuju nista,da je 5 ili 6 bodova juve bi uzeo scudetto,ima jos da se igra.FORZZA JUVE!

avatar
Riki Kaka_fb
Tuesday, 01.03.2016
13:19

da bit ce velika borba za scudeto, sad napoliu ide malo laksi raspored dok juve ima dva zafrkana gostovanja pogotovu kod torina i jos obaveze u ligi prvaka, tako da bi se napoli lagano moga opet pribliziti juventusu, po meni ne izvjesna borba do kraja

avatar
Juventus Torino
Tuesday, 01.03.2016
00:18

sinoc sam napisao..fiorentina sutra tj.danas odlucuje pitanje o skudetu...ocekivao sam da ce dobiti ali i ovako je sjajno..forza juve..peta u nizu!!

avatar
nik22
Tuesday, 01.03.2016
02:16

ne trci pred rudu,ok ja sam juventino al ima dosta da se igra

avatar
Riki Kaka_fb
Tuesday, 01.03.2016
13:20

vidjet cemo nemoj te kao inter slaviti u 3 mjesecu u igri je jos 33 boda i puno utakmica juve dobija ali ne igra bas bajno da bi moga vec sada slaviti

avatar
United_forever
Tuesday, 01.03.2016
00:04

Ljudi, kakva utakmica, pa ko je gledao zna o cemu pricam. Kao da sam finale lige sampiona gledao, pa to se ne zna ko napada, sanse na sve strane, precke, show..Ovo je najpravedniji rezultat po meni.

avatar
Nebojša
Tuesday, 01.03.2016
00:01

Odlicna utakmica u Firenci. Steta sto nije bilo vise golova. Dve precke Viole u prvom i cudesne odbrane Tatarusanua u drugom poluvremenu. Viola bolja u prvom, Napolitanke u drugom poluvremenu, realan remi koji najvise odgovara Juventusu i Romi. Inter se tu ionako vise ni za sta ne pita.

avatar
Tuesday, 01.03.2016
00:00

Sest bodova manje od Fiorentine i Rome i isto toliko vise od Sasuola koji ce da nas motivise da u svakoj utakmici do kraja ovog prvenstva idemo na pobedu jer ce nam stalno ili neko vreme biti za petama:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 01.03.2016
00:33

sasuolo je ostvario ciljeve....protiv nas u sledecem kolu gubi...a do kraja uzima jos mali broj bodova....25 miliona evra imajuod sponzora sto je naj ugovor u italiji a ambicije realno im nisu evropske....sto se firence tice bila je bolja veceras a li ovo nam ide na ruku....ja cak ni to drugo mesto ne bih otpisao....ali ajde...neka bude trece!!!!....red bi bio sad i da roma i firenca odigraju slicno pa da vijamo ta cetri boda do kraja!!!!

avatar
Boris Nedeljkovic
Wednesday, 02.03.2016
03:27

kako me zeza opcija za odgovore pa to je strasno....pazi nigde je nema ispod nekog tvog novijeg komentara....nisam znao za sponzora da je nas fan ali eto....sad znam...nemam neko posebno misljenje ali svaka investicija dobro dodje....vidi se da radi dobar posao u klubu i trebaju nam takvi ljudi...mozda ne novcano jaki kao neki drugi ali...kazem pravovremana ulaganja bitnija su od stihijskih koja po pravilu drmaju velike klubove s svezim novcem....ako djordjo u neko dogledno vreme ispuni svoj san ili cilj...nadam se da ce raditi slicno kao sad....mnogo mi se dopada taj sasuolo mada sam ga osporio u proslom komentaru....prosto msm tako....ne ide nam na ruku bas mec s njima jer zna se da dobijamo dosta golova...ali kazem ponovo...bolje stojimo nazad....vece je zalaganje...bice tvrdo ali ocekujem tri boda...i da baloteli opravda sad ovu povredu nijanga....

avatar
Tuesday, 01.03.2016
15:23

I ja tebi da odgovorim ovde na ono:-D Slazem se sa svime sto si tamo napisao, a naloge i nikove menjam samo zato sto moram...

avatar
Tuesday, 01.03.2016
09:39

Bice nezgodno ako nas pobede i pridju nam na samo tri boda:-D 22 miliona evra (25 miliona dolara) je visina tog jakog ugovora, a Mapei je kompanija iza koje stoji moj favorit za kupovinu Milana, Djordjo Skvinci, sin osnivaca te kompanije. Cak im i stadion nosi njeno ime, a posao su zapoceli u Milanu i gazda Djordjo je veliki Milanista:-D

avatar
Kiddo
Monday, 29.02.2016
23:59

Koliko je ovo vazno,ova nedelja je krucijalna,maltene 4 boda prednosti.Sada imamo fore cak 2x da odigramo X . Forza Juvee kakav povratak,sada je moram na vrhuncu. Hvala Viole,srecno u borbi za 3 mesto.