Napadač iz PL dočekan kao heroj, bizarna stvar ga sprečila da debituje!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.11.2016.
09:48
Izvor: Sportske.net

Sećate se kako smo se smejali zvaničnicima albanskog šampiona Skenderbega koji su poslali pasoše na viziranje u pogrešnu ambasadu. Šta reći za ovo brukanje engleskog saveza...

screenshot - Youtube
screenshot - Youtube

Povezane vesti

Prošle godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona, albanski prvak Skenderbeg umalo da ne otputuje na revanš utakmicu sa Krusejdersima iz Severne Irske, poslali su pasoše, ne u britansku, već ambasadu Republike Irske.

Jasno, priča je objavljena pa su bili predmet podsmeha u Albaniji, ali i čitavoj Evropi.

No, ovo je još gore, engleski savez se baš izbrukao kada je Benik Afobe u pitanju.

Bivši mladi reprezentativac Engleske i produkt Arsenalove škole je izabrao domovinu svojih roditelja, DR Kongo, trebalo je da debituje u oktobru, u Kinšasi je dočekan kao heroj kada je pre nekoliko meseci objavio da je izabrao domovinu svojih roditelja.



Ova afrička reprezentacija ima velike ambicije,  za njih su zaigrali Bolasi koji je rođen Francuskoj, tu su još Mbokani iz Hala, i još nekoliko igrača iz Engleske.

Ipak, Afobe nije debitovao jer je ustanovljeno da nije stigla dokumentacija.

Tragom priče, engleski mediji su otkrili da je FA Engleske poslala papire, ali u pogrešni Kongo!

Naime, pored veće Demokratske Republike Kongo postoji i Republika Kongo koja i nije nešto u fudbalu, niti ima bilo kog fudbalera koji nastupa u Engleskoj.

Kada je sve otkriveno bilo je kasno, Afobe je bio razočaran, ali kaže da je makar upoznao saigrače, privikao se na atmosferu, a tim je pobedio Angolu sa 2:1 i plasirao se na prvenstvo Afrike koje će biti igrano u januaru. Tada će Afobe i debitovati jer su papiri stigli i biće prijavljen za kontinentalni šampionat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke