Napadač Evertona dobio "zeleno svetlo"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.05.2017.
14:24
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji iz Liverpula, centarfor tima sa "Gudisona" će promeniti sredinu ovog leta.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Ronald Kuman pravi jako dobre stvari sa "Karamelama" ove sezone, Everton je spreman da napravi i korak dalje sledeće takmičarske godine i umeša se u borbu za Ligu šampiona, a mnogo toga zavisiće od ostanka Romelua Lukakua u klubu.

Robusni Belgijanac je najbolji strelac Premijer lige, postigao je 24 gola i smeši mu se "Zlatna kopačka" u elitnom engleskom rangu, najveći zadatak stručnog štaba i uprave kluba sa "Gudisona" biće da ga zadrže i naredne sezone, kako ima ponude daleko imućnijih klubova.

Ono što postaje jasno, ukoliko ostane, konkurencija u napadu će mu biti oslabljena, kako je izvesno da će klub na kraju sezonu napustiti iskusni Aruna Kone.

Fudbaler iz Obale Slonovače je u Liverpul stigao 2013. godine zajedno sa Robertom Martinezom iz Vigana.

Imao je od starta epizodnu ulogu u redovima "Karamela", ali su njegovi golovi često bili jako bitni za klub sa "Gudison parka".

Britain Soccer Premier League

Njemu ističe ugovor na kraju sezone, uprava je spremna da ga pusti da ide, kao i još nekolicinu fudbalera, kako Kuman planira da napravi ekipu dostojnu Lige šampiona, te su određeni igrači, među kojima je i Kone, označeni kao višak.

Odigrao je svega sedam utakmica ove sezone, imao je problema i sa povredom kolena, a malo je nedostajalo da u januaru pojača Kirstal Palas.

Od dolaska iz Vigana, odigrao je 60 zvaničnih mečeva za "Karamele" i postigao 10 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Can Demir1
Thursday, 04.05.2017
14:31

Sjećam se Arune Konea još sa SP 2006 u Njemačkoj kada je Obala Slonovače u grupi bila sa Argentinom, Holandijom i Srbijom i Crnom Gorom (tada jedna država). Nisu uspjeli proći grupu, navijao sam za njih, sjajna generacija.