Naniju ni sjajna statistika nije pomogla

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
16:28
Izvor: Sportske.net

Nijedan igrač u istoriji Premijer lige nema više zabeleženih asistencija po broju minuta provedemih na terenu od krilnog napadača "Đavola" koji će ovu sezonu provesti u matičnom Sportingu kao pozajmljen igrač.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Portugalac se vratio na pozajmicu tamo odalkle je došao na "Old Traford" i to u sklopu trasfera Markosa Roha, proglašen je za tehnološki višak, kumuje i njegov pad forme u poslednje vreme, ali statistički podatak vezan za nameštanje golova saigračima otkriva da mu nema ravnog bar kada je najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u pitanju.

Naime, Nani je beležio asistenciju na svaka 222 minuta provedena na terenu što je najbolji učinak jednog igrača od kako se igra Premijer liga.

Luj Van Gal je poznat kao trener koji dosta pažnje posvećuje detaljima, ovaj mi je izgleda promakao ili ga nije usvojio kao bitan pokazatelj, ili je pak verovao sudu Dejvida Mojesa kod koga je Portugalac imao totalno sporednu ulogu u timu.

Nani je stigao iz Sportinga u Mančester Junajted 2007. godine i do ove sezone odigrao 228 mečeva za 'Đavole' u svim takmičenjima. Osvojio je 4 Premijer lige, 4 Komjuniti Šilda, FA Kup, Ligu šampiona i klupski Svetski kup.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke